Oldal kiválasztása

Május közepe asztrológiai szempontból valódi csemegéket tartogat, de nem szaladok annyira előre. Nézzük először csak a hétvégét a maga Nap-Plútó trigonjával, Uránusz-Merkúr együttállásával és a Marsnak a teremtő kapcsolatával ehhez az együttálláshoz.

Partytime.

Kép: DeviantArt (Pharaoh and his Dragon)

A Nap-Plútó kapcsolatban mindig benne foglaltatik a teljesség. A kezdet és a vég, az Alfa és Ómega, ha úgy tetszik. Esélyt kapunk, hogy önnön mélységeinket lássuk világosan, és hogy ezen mélységekben rejlő potenciált saját belátásunk szerint használjuk, akár anyagi bőségünk megteremtése érdekében. Érdemes átgondolni, mi mindent hittünk el például a gazdagsággal kapcsolatban. És hogy ezek a hiedelmeink hogyan akadályoznak bennünket saját boldog bőségünk megteremtésében. Amikor aztán rálátunk ezekre az automatizmusokra, nyugodtan be is fejezhetjük őket.

Ideje észrevenni, hogy a kezünkben van a teljhatalom ezen a bolygón (legalábbis a saját életünkre vonatkozóan), hogy azt válasszuk, ami gyönyörködtet, boldogít és szerelmetes lelkesedéssel tölti el szívünket. Ezekben a napokban a hatalomról és saját erőink uralásáról és transzformálásáról tanulhatunk sokat – még ha az élethelyzetek elsőre nem is erről látszanak mesélni.

A Merkúr-Uránusz együttállás legegyszerűbb üzenete a gondolatok szabadsága. Ilyenkor könnyű kitekinteni a rendszeren kívülre, akár saját korlátainkon kívülre. Előre visz minden, ami újszerű, szokatlan, változtat a rutinokon. Az együttállás a Halak csillagkép összegző csillagánál jelenik meg, ami mutatja azt is, hogy ideje van egy korszak lezárásának, a tanulságok levonásának és az újjászületésnek. Figyelem! A Merkúr-Uránusz páros nem (feltétlenül) elégszik meg sima fejlődésecskével, apró, megfontolt szintlépéssel. Ez az állás magában foglalja a teljes újjászületés lehetőségét, cakk-pakk. Ahogyan Jónás: befelé a halba még valahogyan gondolkodott, aztán a Cet helyrerázta az elmécskéjét, és miután kiköpte a megfelelő parton (csak találgatások maradtak fenn a hal gyomrában lezajló motivációs és orientációs tréningek milyenségét illetően), emberünk egyből tudta, mit kell kommunikálni és kinek. Merthogy volt ideje átgondolni, levedleni egy-két rászáradt bőrt és új szellemiséggel nekivágni ismeretlen partoknak.

No, hát velünk is valami hasonló mehet végbe, ha figyelünk a jelekre.

Nekünk azonban talán a megszokottnál is gyorsabban zajlanak az eseményeink. Ugyanis a Mars konkretizáló kapcsolattal kötődik az együttálláshoz. Árész pedig nem a szöszmötölés istene a hellén kultúrában. Ami tehát ebből az energetikából fogan, az hamarosan konkretizálódik, és kizárt dolog, hogy ne fűtse a szenvedély tüze.

Az elkövetkező napokban leckét kapunk abból, hogyan fűtse át a lelkesedés mindennapjainkat, illetve hogyan meríthetünk erőt hétköznapi praxisainkból. (Naná, hogy nem véletlenül időzítettük a Mágus 7 ereje tanfolyamot éppen május végére!) Ezekben a napokban bárki számára kézzelfogható valósággá válhat, amit elméletben talán már rég tudunk: az Univerzum bennünk él és kiapadhatatlan erőforrások állnak rendelkezésünkre, hogy megteremtsük álmaink valóságát.

Az egész csupán elhatározás és odaszánás kérdése.

Pálcák a kézben, áldás az úton.