Oldal kiválasztása

Kedden mind zodiákusi, mind csillagképi értelemben a Bikában áll majd együtt a Nap és a Hold (vagyis újhold lesz).

Az Ápisz-bika

A megújulás erői az anyagra, az anyagi természetű dolgainkra hatnak.

Újholdkor a lélek és az ún. „ego” együtt dolgozik, gyakrabban látunk rá érzelmeinkre és könnyebben engedjük meg az érzelemvezérelt cselekvést. Nagyjából persze minden cselekvésünk és döntésünk érzelemvezérelt, de ilyenkor valahogy nem érezzük kényszernek, hogy érzelmi alapú döntéseinket észérvekkel támasszuk alá. Gyakoribb ezidőtájt az „így érzem és ezért így lesz”, aminek én személy szerint örülök.

Érdemes odafigyelni arra, hogy kilépjünk az anyagi (pénzügyi) természetű játszmákból (vagy – amennyiben az új kezdetekről van szó – eleve beléjük se lépjünk). Azonban ami az anyagban történő játékosságot illeti – azt minden mennyiségben ajánlom.

Még mindig tart a Nap-Plútó trigon, ehhez kapcsolódik a Hold, szóval számítani lehet akár érzelmi katarzisra, átalakulásra, némi radikális tapasztalásra. Ha átmenetileg úgy is tűnik, mintha nem lenne értelme, támaszkodhatunk arra a gondolatra, hogy végső soron ez is az emelkedést, a fejlődést szolgálja. Az érzelmi iskolában mély, maradandó ismeretekre tehetünk szert, melyek aztán segítenek az élet egyéb területein tájékozódni.

Mivel azonban a Bika-idő még mindig a fizikai gyönyörök megéléséről, érzéki élvezetekről és az öt érzékszerv gyönyörködtetéséről szól, ráadásul a Merkúr is átlépett a Bika jelébe (ami eredményezheti azt, hogy gondolkodásunk jellemzően anyagi dolgokra irányul), választhatjuk azt is, hogy ezúttal nem vesszük olyan komolyan magunkat, és gyermeklélekkel tekintünk életünkre (és annak díszleteire és szereplőire), és (újra)tanuljuk azt annak látni, ami: varázslatos, bűbájjal teli, igéző mesevilágnak.

Pálcák a kézben, áldás az úton.