Oldal kiválasztása

Még igazán vége sincs az újholdnak, a Vénusz az emberen belüli egyensúlyt és harmóniát jelképező Orion-övnél jár. Természetesen az Uránusz sem marad nyugton: ezen a szép tavaszi délutánon lép át a Bika jelébe, ahol huzamos ideig fog tartózkodni. És ha ez mind nem elég, hát 16-án reggel a Mars is átlép a Vízöntő jelébe.

Kép: pinterest.com

Ha a kulcsszavak szintjén maradunk, a Bikához az anyag társul (úgy mint anyagi bőség, termékenység, fizikai élvezetek), az Uránuszhoz a szabadság, felszabadulás és tisztítás.

Ha úgy vesszük, elérkezett az ideje annak, hogy megtisztítsuk elménket és lelkünket az anyaghoz kapcsolódó gátló hiedelmeinktől, akadályozó gondolatoktól (pl. szégyen, bűntudat, mocskosságtudat, szegénységtudat, szűk-ség-kényszer, stb.). Az előttünk álló csodaévekben lehetőségünk van felszabadítani gondolkodásunkat és újszerű, szokatlan dolgokat tapasztalni az anyag világában.

Az egyik legfontosabb praktikum, hogy anyagilag szabaddá válhat, aki akar. Ezúttal ez megy sallangok nélkül, könnyedén, természetesen. A belátás és megértés segítségével.

És újra. Az előttünk álló időszak elhozza az anyagi bőség tapasztalását és az anyagi szempontból történő szabaddá válást annak, aki úgy választja.

És most nézd meg, miféle ellenállás, berzenkedés, hitetlenkedés, tiltakozás ébredt benned. No, pontosan ezeken érdemes szerelni, mielőtt belekezdesz a bőség és földi gyönyörűségek élvezetébe.

Mert a gát is bennünk, végtelen bőség is bennünk. Következésképp a szerelés is nehézkes kívülről.

És akkor finoman fogalmaztam.

Azzal, hogy a Mars a praktikus és megfontolt Bakból átlép a Vízöntő jelébe, szintén felszabadulás-üzenet érkezik, csak itt éppen az erőink szabadulhatnak fel. A megértés szele szítja az erő tüzét és fordítva. A lelkesedés ad szabadságot, a szabadság ad erőt. Szabadságunkkal kapcsolatban hajlandók vagyunk cselekedni, és meghozott döntéseink, lelkesítő elhatározásaink mind egy-egy lépést jelentenek a szabadság felé.

A szabadság itt viszont már nem (csak) anyagi kategória, hanem mindenféle. Elkezdhetünk tágabb értelemben, nagyobb ívekben gondolkodni. Megnézhetjük, mi a szabadság nekünk és másoknak, hogyan viszonyulunk a kötöttségekhez mi és mások, mit jelent az elkötelezettség nekünk és másoknak, és ehhez képest mik a szabad szövetség lehetőségei és félelmetességei számunkra és mások számára.

És hasonlók.

Pálcák a kézben, áldás az úton.