Oldal kiválasztása

Pünkösd hétvégéje sem lesz unalmas. A Nap május 19-e és 21-e között a Pleiadokon vonul végig, 19-én délután a Tejúton járó Vénusz átlép a Rák jelébe, 21-én hajnalban pedig megkezdődik az Ikrek hava (vagyis a Nap az Ikrek jelében folytatja útját), lelkesítő, tanító kapcsolatban a Marssal.

No, kérem. Hát van itt minden.

Kép: pinterest.com

A Pleiadok a hagyomány szerint az istenek szerelmi fészke. Ez az a hely a Kozmoszban, ahol (Terráról nézve) találkoznak a Naprendszer bolygópályái. Vagyis itt „szerelmeskednek” egymással az istenek, itt találkoznak a teremtő energiák. A Nap útjának érzékeny pontjai közül a Fiastyúk csillaghalmaz a termékenységről, a teremtésről szól. Akik gyermekáldásra vágynak, ezt jó, ha tudják. Napon belül a kiemelten termékeny időszak a napkeltétől délig tartó idő. A termékenység természetesen nem korlátozódik a gyermekáldásra.

Szombat délután a Vénusz az Ikrek kíváncsi, kommunikatív jeléből átvált a Rákba. Kapcsolatainkban megjelenik a gondoskodás hajtóereje és a gondoskodásra való igény. A Rák jele előhozhatja a múlt bizonyos elemeit. Ez a jel a Víz eleméhez tartozik, és mint ilyen, befelé forduló, érzelmes. Fontossá válik a család (nem feltétlenül a biológiai, talán a lélek szerinti), a meghittség és a lélekközelség.

21-én hajnalban a Fiastyúk termékeny energiáiban fürdőző Nap átlép az Ikrek zodiákusi jelébe. Figyelmünk (egy része) az anyag világáról a gondolkodás és a kommunikáció felé fordul. Könnyebben tanulunk és egyszerűbben, olajozottabban működik a megértés és megértetés. Az Ikrek hava kedvez a kereskedelmi, üzleti ügyeknek úgy általában, valamint jellemző rá a jövés-menés, kíváncsiság, gyermeki játékosság.

A Nap ezekben a napokban trigont alkot a Marssal. A trigon a tűz emelő, tisztító és lelkesítő energiáját jeleníti meg, és ez aktuális is, hiszen a Pünkösd a Tűz elemének beavató ünnepe.

Ennek az égi helyzetnek a segítségével ráláthatunk szabadságunk akadályaira, ahogyan arra is, hova szükséges összpontosítanunk erőinket ahhoz, hogy örömünk szerint élhessük az életünket. Szellemi szempontból, gondolati szinten igen intenzív időszak következik, ezt kihasználhatjuk megértésre, jövőtervezésre, de arra is, hogy világos képet alkossunk szívünk igaz vágyairól, amely képeket aztán érzelmeink teremtő erejével életre hívhatunk itt, az anyag csodálatos, izgalomgazdag világában.

Pálcák a kézben, áldás az úton.