Oldal kiválasztása
Kép: pinterest.com

Kép: pinterest.com

A Nap-Neptunusz együttállás továbbra is érezhető (a Halak jelében), a Vénusz-Merkúr páros is együtt vándorol még mindig, de 7-ére virradó éjjelen (kevéssel éjfél után) már mindketten a Kos asztrológiai jelében, a Halak csillagkép visszaúszó halának égi cikkelyében.

A Kos Merkúr a kezdeti lépések felé irányítja gondolatainkat. Erre az időszakra jellemző a kezdeményező szellemiség, gyors észjárás és pergő, impulzív kommunikáció. A Vénusszal együttállásban a Kos Merkúr is finomodik, vagy ha tüzes és lendületes, akkor a harmónia (szépség, szerelem) érdekében az.

A Kos Vénusz hatására kezdeményező, szenvedélyes módon jelenhetünk meg (pár)kapcsolatainkban. A tüzes jel energiájával a Vénusz-erőink átfordulnak karakánba, határozottba, eltökéltbe. Megjelenik az impulzivitás, lelkesedés. Ha egy kapcsolat érezhetően el akar kezdődni (avagy két ember között érezhetően szex, szerelem – akár mindkettő – akar keletkezni), ezt érdemes engedni.

A nagyon sok energia és erő, ami ilyenkor tapasztalható, szeret fizikai síkon megjelenni, alakot ölteni. A Halak csillagkép érintettsége sem arra kínál alibit, hogy miért maradjon mindez az álmodozások honában. Ellenkezőleg: azért érkeznek életünkbe a visszatérő helyzetek (és alakok), hogy szelíd (ami nem jelenti, hogy gyenge) szavakkal, a vágyainkért való határozott kiállással, tüzes cselekvőerővel alkalmunk legyen megoldani őket és levonni belőlük a vonatkozó tanulságot.

Írtam már, ugye, a behódolás művészetéről? Megér egy-két merengést az is, hogyan lehet büszkén, szabadon, önként behódolni, szolgálni, átadni magunkat a tűznek anélkül, hogy mindez átfordulna béklyózottságba, megalázkodásba, szolgalelkűségbe, vagy önfeladásba. Érezzük, ugye, hogy a hangalakilag hasonló fogalmakat olykor egész világok választják el egymástól?

Pálcák a kézben, áldás az úton.