Oldal kiválasztása

Március 14-e érzékeny pontja a mostani (egyébként is intenzív) időszaknak. A hátráló mozgást végző Merkúr együtt fog állni a Nappal, és így kettecskén kapnak teremtő, anyagba hívó fényszöget a Nyilas jelében (vagyis uralmi helyzetben) járó Jupitertől.

Csütörtökön a déli órákban még a Hold is bekapcsolódik a játékba, mely által kiteljesedhet a történéseknek a lelki-érzelmi vonatkozása.

A Halak jelében járó, látszólag hátráló mozgást végző Merkúr a visszatérő helyzeteinkből, szokásosan ismételt érzelmi körinkből leszűrhető tanulságok megszerzését sürgeti. A Halak Nap egyébként is befelé forduló állás, ilyenkor belső tartalmainkra, a titkok világára kívánunk rálátni. Hermész segítségével minderről eredményesen tudunk gondolkodni is, ami jelentheti egyben azt is, hogy végre felismerjük a visszatérő, ismétlődő mintákat, amelyeket képesek lehetünk uralni – a megértés csodája által.

A Jupiter mindezt megküldi oldalról egy jó adag konkrét cselekvési stratégiával. Hosszú időtávra hathatunk most ezekkel az érzelmi felismerésekkel, meg-, ki- és feloldásokkal. Az álmodozásból konkrét stratégia, kézzelfogható tervek születnek, melyeket a Bak jelében járó Plútó és Szaturnusz segít megvalósítani.

Kép: Aggteleki Nemzeti Park

Az Univerzum lehetőségét adja annak, hogy a most zajló intenzív folyamatok a felfelé tartó spirálon érjenek bennünket. Amikor megtesszük a lépéseket és hajlandónak mutatkozunk lemenni a pincénkbe a táltos csikóért és rozsdás zabláért, már közel a csoda.

Munka persze még akad vele, szóval se mondom, hogy nem. Elvégre ezért érkeztünk, vagy mi a szösz.

Pálcák a kézben, áldás az úton.