Oldal kiválasztása

Tudjátok: a valódi húsvéti energetika lejátszott márciusban, az előző telihold után. Amiért azonban a nyugati kereszténység számára most van a Nagyhét, 19-én pedig Nagypéntek, ezért a kollektív gondolati tér valamelyest reprodukálja ezt az energetikát. Nem azért, mert ideje van, hanem mert sokan hiszik, hogy úgy van, tehát úgy is van.

Forrás: astrolojidergisi.com

Nagypéntek délutánja a hagyomány szerint a 40 legsötétebb óra kezdete. Ez az az időszak – a 40 napos böjt esszenciális valósága –, amelyben mindenki megmerülhet önnön legsötétebb poklában, hogy aztán vasárnap reggel, napkeltekor hétszerte szebben, hétszerte bölcsebben támadjon fel és kezdjen új életet. Aki most kívánja megélni ezt a misztériumot, annak pénteken, a kora délutáni órákban lesz az összegzés teliholdja (aki nem kívánja most megélni, annak is ugyanekkor lesz ugyanez a telihold egyébként). A Nap a Kos zodiákusi jelének végén, a Halak csillagkép összegző csillagánál jár, vele szemben pedig a Hold a Mérleg jelének végén, a Szűz csillagkép halovány, angyali részében. Ez a tengely a teliholdkor szokásos érzelmi dömpinget és lelkizést (vagy lelkendezést, ki ahogy választja) az új kezdeteket megelőző összegzést segíti, a tanulságok levonását támogatja. Hamarosan (a fogyó holddal) elengedhetjük mindazt, amihez ezen új kezdetekhez már nincs szükségünk, aztán uccu neki, vesd el magad, irány a tavasz.

A Nap lényegileg együttállásba keveredett az Uránusszal (erről később bővebben), a Szaturnusz és a Plútó még mindig bandáznak (és ez most jó darabig így is marad).

Érdemes most – az összegzés örve alatt – olyasmiken merengeni, hogy mi lehet az, amiben megalkuvás, konfrontációkerülés, sunnyogás maradt. Sokszor nem kell nagy dolgokra gondolni. A magunk előtt titkolt valódi vágyak, a kényszeredett családi ebédek, a „békesség kedvéért” lenyelt békák ugyanúgy számítanak.

Mostanában gyakori aktualitás, hogy félünk képviselni önnön igaz, őszinte valónkat, és ily módon ön- és társhazugságokba keveredvén véljük megőrizni kapcsolódásainkat. Fontos kérdés, hogy az a kapcsolat, amely az őszinteség alatt beszakad, vajon megéri-e, hogy hazudjunk érte.

És ilyenek.

Pálcák a kézben, áldás az úton.