Oldal kiválasztása

Ha ragaszkodunk ahhoz, hogy most van a húsvét legmélye, akkor nem igazán jön ki a lépés jól, mert a Nap nem tud a húsvéti időzítésről (vagy magasról pottyant rá), és épp ezen a délelőttön úszik át a Bika jelébe. A Nap Bikába lépése – bárhol bármi van – mindig az anyag élvezetére, a fizikai világ gyönyöreire irányítja a figyelmet, szóval aki most tartja a húsvétot, és éppen a mélységeit járja, annak nagyon kell koncentrálni, ha meg akarja tartani a sötétség és a szenvedés koncepcióját. (Más kérdés, hogy érdemes-e ez a koncepció a megtartásra.)

Forrás: pinterest.com

A Plútó változatlanul a Szaturnusszal hetyeg, amely flört minduntalan a fontos lépések megtételét, a gyökeres (előrevivő, életminőségünket radikálisan javító) változások megvalósítását sürgeti. Ezen a verőfényes tavaszi szombaton a Nap úgy lép át a Bika jelébe, hogy közben azonnal össze is ölelkezik (persze virtuálisan, persze csak Terráról szemlélve, de ha virtuálisan, ha csak Terráról nézve, azért akkor is) az Uránusszal. A Nap-Uránusz találkozás pedig kivétel nélkül mindig a szabadságról szól valamilyen formában.

A Nap és az Uránusz egymásnak poláris párjai, kiegészítő minőségei. Így tehát találkozásaikban és egyéb kapcsolódásaikban mindig a teljesség, a kiteljesedés lehetőségét hordozzák. A teljesség fogalmától kár megijedni, mert ugyan igaz az, hogy a teljesség magában foglalja a sötétséget és a szenvedést is, ám ha racionálisan végignézünk a kultúránkon, és csak egy hangyányit úgy hisszük, hogy a létezés a kiegyenlítődésre törekszik, akkor könnyen beláthatjuk, hogy a szenvedés, hiány és fájdalom mindenkinek profi módon működik, nagy gyakorlatunk van benne, kisujjból kirázzuk. Már csak a kiegyenlítődés miatt, az új kalandok végett is számíthatunk arra, hogy a kiteljesedés ezúttal az életörömről és a könnyed derűről fog szólni.

Már ha hagyjuk, úgy értem.

A Nap-Uránusz együttállás szokatlan kalandokat, zseniális sugallatokat hordoz. Jó, ha ilyenkor van kéznél jegyzettömb, hogy az eszünkbe jutó gondolatgyémántokat megőrizhessük további merengés céljából. És miután a Nap is és az Uránusz is immár a Bika jelében járogatnak, könnyű lesz ezeket a zseniális gondolatokat megvalósítani a fizikai valóságunkban is. Sőt, ezek a zseniális fordulatok és gondolatok most szinte automatikusan, maguktól megvalósulnak a fizikai valóságunkban.

Már ha hagyjuk, úgy értem.

Mindenesetre ez az áldott hétvége – húsvéttal vagy húsvét nélkül – a tisztulást, magunkba mélyedést, fel-, el-, meg- és kiszabadulásunkat támogatja, és magában hordoz egynémely világfordító, emberhez méltó életet és kapcsolódásokat jelentő, epres-tejszínhabos új kalandot.

Már ha hagyjuk, úgy értem.

Pálcák a kézben, áldás az úton.