Oldal kiválasztása

22-én hajnalban lép át a Nap a Bak zodiákusi jelébe. A Vénusz már a Vízöntőben jár, és éppen a tél kezdetén halad majd a Hold pontosan szemben az Uránusszal. Mindez magyarul azt jelenti, hogy ebben a télben kulcsszerepet kap a szabadság fogalma és inspirációja. 4 nappal később, 26-án reggel ébredünk újholdra, a Bak jelében. A januári nagy átalakító show előtti utolsó ilyen lehetőség: megújulni, újrakezdeni, új elveket kipróbálni a hétköznapi életben.

Minden aktuális égi állás önmagában is csemege, de most aki szeretné, bele tudja őket szépen illeszteni egy nagyobb képbe. A mostani konstellációba simán belemagyarázható, hogy átvezet, felkészít bennünket a januári premierre, a két határbolygó egzakt együttállására.

Sorjában.

A Nap eléri (Földről látszó, virtuális) pályájának mélyét, innen 22-én hajnalban megkezdi (látszólagos) emelkedését. Köznapi szóhasználatban úgy emlegetjük ezt, hogy megszületik a Fény. Igen ám, de – ahogy mindig – ez most is a Tejúton, az Istenek Útján, a Kígyótartó (a Nő) csillagképének ölelésében történik. Írhatnám úgy is, hogy idén is – ahogy a mi világkorszakunkban mindig – az Égi Asszony ölében születik a Fény. A globális hatások mellett tehát a jelenleg asszonyi testben élő lelkeknek van egy kiegészítő lehetőségük: önmagukban megszülni, újraszülni a Világosságot, a teremtő Szellem tiszta, ragyogó fényét.

Forrás: ognature.com

Nagyon praktikus, hogy ez éppen a Bak jelében történik (mindig), mert ez megkönnyíti, hogy visszahozzuk a józan észt (is) a spiritualitás és ezotéria világába. Praktikum és józan ész híján ezeken a területeken is életképtelenek vagyunk. Alapértelmezésben ezt elvileg mindenki tudja, de azért hasznos olykor ismételni. A Bak Jupiter (akivel a Nap 27-én fog egzakt együttállni) éppen erre tanít: mi az a tudás, ami anyagban is megáll? Mely tudásaink rendelkeznek stabil alapokkal? Mi a kézzelfogható bölcsesség? (Véletlenül neveztem el a szívemből virágzó rendszert éppen Praktikus Misztikának? Aligha.)

Lucifer és Lilith nem fekete mágiára és démonszexre tanít bennünket. Tevékenységük ennél jóval értékesebb számunkra és veszélyesebb az uralkodó rendszerre nézvést. Az ő hatalmuk abban áll, szövetségük arra köttetett, hogy kételyt ébresztenek, kérdéseket tesznek fel, és ha valaki elég bátor a válaszok nyomába eredni, gyakran kap fontos felismeréseket, szabadságot és igazgyöngyöt jutalmul.

Sok beszélgetésem kanyarodott mostanában arra, hogy baj-e, ha nem hiszünk el, ha nem fogadunk be mindent csak azért, mert divatos ezoterikus iskolák tanításának része. Nos, szerintem egyáltalán nem baj, sőt. Érzésem szerint az egészséges kételkedés életmentő eszköze az emberfélének. Gyorsan hozzáteszem, hogy itt nem a rettegéstől vezérelt és maró gúnnyal, keserű cinizmussal terhelt szűkölésre gondolok, amellyel a kanonizált „tudomány” általában a lélek dolgai, a Láthatatlan világok felé fordul. Sokkal inkább egyfajta gyermeki hozzáállásra: sok minden érdekel, nyitott vagyok és kíváncsi. Aztán a magamtapasztalta, kipróbált dolgok közül ügyesen kiválogatom, amik az én világomban működnek (tehát kézzelfogható eredményt produkálnak a fizikai sík(om)on). És csak miután ezt a tesztet lefuttattam, fogadom el, építem be a saját rendszerembe az adott dolgot. Bizalmat szavazok ugyan elsőre szinte minden(ki)nek, ám nyitva tartom a szemem, folyamatosan élezem az éberségem, hogy csak az maradjon kapun belül, aki/ami valóban engem szolgál és valóban hasznos.

Hát igen. A Bak jeléhez a hasznosság, produktivitás is szervesen hozzátartozik. Mivel pedig (privát példa) születésemkor a Nap a Bak jelében járt, beépítetten hozom magammal, hogy a haladásban, hatékonyságban, praktikumban érzem magam jól. Félreértés ne essék: imádom a szép tárgyakat, a táncot. Ám amikor spiritualitásról van szó, akkor az a fontos, hogy egy módszer/filozófia igazán, megbízhatóan működjön az anyag világában. Ha ez teljesül, akkor maradhat. Ha nem: megy vissza a feladónak.

Ezzel meg is érkeztünk a Vízöntő Vénuszhoz, és az őt (22-én kora reggel és délelőtt) erősítő Hold-Uránusz szembenálláshoz. Nekik köszönhetően könnyedség érkezik kapcsolatainkba, szűkebb értelemben a párkapcsolatok (szerelmek), tágabb értelemben a bármilyen kapcsolataink területére. Fogékonyak leszünk a zseniális bevillanó ötletekre, és aki mostanában van rajta az ajándék-projekten, az biztosan nem a kilencedik sál-kesztyű összeállítást fogja választani. A hétköznapok világában ilyenkor vonzóvá válik minden, ami szokatlan, különleges, bulis, vicces.

Aki ilyenkor sem képes elszakadni a mélymunkától (sose láttam ilyet közelről, én se vagyok ilyen, nem is voltam régebben se…), az ráláthat saját kapcsolataira, és felismerheti, milyen gondolati minták, transzgenerációs csomagok és egyebek kötik még mindig bénultságba, milyen energiák béklyózzák a szellemét, milyen önsorsrontó mechanizmusok működnek a privát világában – mindeddig illegalitásban, láthatatlanul, ám annál hatékonyabban rombolva. És aki úgy választja, mehet a felismerésnél tovább. Az előttünk álló időszakban – ami jól rímel az összegzésre, tisztázásokra, lezárásokra és következő évciklus új alapokon történő megteremtésére – kiszanálhatja, selejtezheti ezeket a fékeket, taposóaknákat, nyúlós-bűzös rohadványokat. Elismerem: ehhez szükséges némi (lelki) izommunka. Viszont nagyon megéri. Nagyon.

A Vízöntő Vénusz szabadsága összedolgozik a Bak jelének és Bak csillagképnek hatékonyságával, kitartásával és precizitásával, hogy előkészítse a januári sorsfordulót.

Januárban nagyon erős szelet kapunk a hajónk vitorlájába. És akkor az fog száguldani, szinte repülni életünk nyílt tengerén, amit a megelőző időszakban (tehát mostanában) bepakoltunk a hajóba, magunk mellé. Ha kétségek, félelmek és lélekgyilkos szörnyek, akkor az. Ha tündérálmok, édes gyümölcsök és világformáló élettervek, akkor az.

A tartalom – miként mindig – ezúttal is kizárólag rajtunk múlik. Az erős hátszél érkezik, a hajó repülni fog mindenképpen. Érdemes tehát bölcs döntéseket hozni a beltartalomról.

Pálcák a kézben, áldás az úton.

Áldott, kreatív, új világot alakítós Fényünnepet kívánok szeretettel mindannyiunknak!