Oldal kiválasztása

Szerdán napnyugta tájékán lesz újhold a Halak jegyében. A Nap-Hold együttállás a Neptunuszhoz csatlakozik, ők hárman együtt alkotnak magas szellemi működést jelző fénykapcsolatot a Szaturnusszal, az Uránusz pedig ezt az energiát választotta ki arra, hogy a Bika jelébe lépjen.

Röviden: mozgalmas délutánunk lesz.

Hosszabban: lélekteli, megvalósítós, termékeny gondolatiságú, mozgalmas délutánunk lesz.

Kép: Jewels-Empire.com

Az újhold saját jogon a megújulásról, új kezdetekről nevezetes. Ezekben a kezdetekben a tetteink és érzelmeink együtt, összhangban működnek. Ebben a hónapban ezenkívül a Neptunusz szállítja a mély, érzelmi inspirációkat. Ha úgy választjuk, most induló dolgainkhoz a lelkünk mélyén izzó vágyak hőjét használhatjuk a teremtés megvalósításához. Más szavakkal: mindennek ideje van, minden „támogatott” most, amit lelkünk mélyéből engedünk szárnyra kapni. A Szaturnusz és a Bika jelébe lépő Uránusz pedig biztosítja, hogy a teremtő álmodozásokból ezúttal jó eséllyel váljon valóság.

A csillagképi háttér magyarázza, miért fontos időt szentelni minden egyes új kör, új kezdet előtt az összegzésnek, a konklúziók levonásának. Hiszen a tarsolyba tett tanulság nyitja meg az átjárót a magasabb pályák felé.

A Szaturnusz mutatja meg nekünk, hogy életünk mely területén szükséges konkrét változás, és az is nagyon valószínű, hogy a képzelet és a „fejben” megélt dolgok mellé immár be fogjuk zsebelni a konkrét tapasztalatokat (mindenféle előjel, vagy címke nélkül), mert mostanában egyre többször, egyre markánsabban válik nyilvánvalóvá, hogy élni érkeztünk erre a csodás bolygóra, nem csak túlélni és megúszni.

Tapasztalataink által megérthetjük a lélek működéseit és ugyanennek az állásnak a másik aspektusa, hogy nagyon sokszor valamilyen új rutin kialakítása, új szokás bevezetése, új irányba tett konkrét lépés kell ahhoz, hogy lelki-érzelmi szinten is képesek legyünk a megújulásra.

A Halak csillagkép összegző csillagánál a Bika jelébe lépő Uránusz pedig abban segít, hogy szokatlan, különleges ötletekkel, megoldásokkal operáljunk az anyag világában. Saját bőrünkön érzékelhetjük, mi jelent valódi biztonságot és mi hordozza biztonságunknak csupán az illúzióját. Érdekes gyakorlat Bika Uránuszhoz, ha megvizsgáljuk a biztonságra vonatkozó hiedelmeinket tételesen, és mindegyiket abból a szempontból mustráljuk, vajon igazak-e most is, igazak-e nekünk is, vagy csak átvettünk valamit másoktól szajkózásra, hogy pihentessük (amúgy is tunya) kreativitásunkat, mondván: az álmodozásból csak a baj van.

Aki agyalós (tudom, hogy ti nem, de talán ismertek olyat, aki látott valakit, akinek a távoli ismerőse egyszer találkozott valakivel…), szorítsa ezt az időszakot szellemi combjai közé, üljön biztosan az intenzív energiák nyergében és lovagolja ki saját sorsában azokat a zseniális megoldásokat, szokatlan sugallatokat, amik konkrétan, a fizikai síkon segítik előre (az előbb említett magasabb pályákra) az életét.

Tudom, hogy vannak változtathatatlan körülmények. Mégis: mi lenne, ha ezeket valami módon mégis meg lehetne változtatni? Hogyan fordíthatjuk előnyünkre az úgynevezett „adottságokat” és „körülményeket”?

Igen, tudom. Szemléletváltás nélkül ez (szinte) lehetetlen. Viszont ki mondja, hogy mindannyian oda vagyunk ragasztva néhány fixa ideához? És minek kell történnie ahhoz, hogy felfedezzük: nálunk az oldószer? MINDEN szer nálunk van.

Jelen időszak erőst támogatja a gondolatketreceinkből történő kiszabadulást.

Figyelitek, amit írok? Nem azt állítom, hogy csorgó nyállal fekszünk hanyatt és hunyorgunk, aztán majd valaki ki-, meg- és felszabadít minket. Azt állítom, hogy a saját aktív közreműködésünk kell életünkhöz is, szabadságunkhoz is, hogy a boldogságunkról már ne is beszéljek.

Vagy de?

Pálcák a kézben, áldás az úton.