Oldal kiválasztása

Akinek van antennája, érezheti jó ideje, hogy sorsfordítós, amolyan no-kecmec típusú változtatós időszakhoz érkeztünk. Ma pontosodik a Szaturnusz-Plútó együttállás, mivel azonban két lassú bolygóról, két bivalyerős hatású planétáról van szó, itt hosszan ható erőkkel számolhatunk.

A kezdet energiáját dúsítja, hogy a Nap és a Merkúr is színpadon van, tehát amikor a következő (az egzakt együttállástól az együttállás elmúlásáig terjedő) időszakot vizsgáljuk, segítségünkre van a Bak Merkúr-Nap együttállás is. Röviden ez azt jelenti, hogy képesek vagyunk világosan látni helyzetünket és praktikus (megoldást segítő, előremutató) gondolataink vannak, képesek vagyunk felismerni a lényeget és közvetlenül a probléma gyökerénél szerelni. A speciális égi koordináták okozzák, hogy ebben az időszakban egyszerre hathatunk mikrorészletekre és befolyásolhatjuk a nagy kép egészét. A mértéket az határozza meg, mennyi felelősséget, erőt, hatalmat vagyunk hajlandók felvállalni saját életünkre vonatkozóan, mennyi holt terhet (megmentési és megfelelési kényszereket, agylefetyelést, függőségeket, szorongást, stb.) viszünk magunkkal beragadva.

Forrás: pinterest.com

Volt régen a munkahelyi számítógépemen olyan program, hogy töredezettségmentesítés, és ezt időközönként manuálisan kellett elvégezni. Aki még emlékszik ilyesmire, annak mondom, hogy a jelenlegi energetikát is érdemes egy ilyen program lefuttatásával kezdeni a sorsunkban, hogy aztán nagyobb kapacitás, nagyobb tér álljon rendelkezésünkre, amikor a lényegi munka van porondon.

Az együttállás energiájáról és lehetőségeiről több helyen olvastam jó megfogalmazásokat, ezért azt találtam ki, hogy az Uránusz nevében (aki azért jelen van a csillagos égen, még ha mostanság kevesebb szó is esik róla) játékra hívlak benneteket. Ez az elemzésnek és az előrejelzésnek kissé rendhagyó módja, amolyan „csináld magad kézműves asztrozófia”.

Paksi Zoltán úgy tanított minket, hogy ha nem vagyunk képesek könnyen érthetően és egyszerűen kifejezni magunkat, szakzsargon és hókuszpókusz nélkül, érdemes más pályát választanunk. Hogy az asztrozófia könnyen érthetőségét és működőképességét megmutassam, a jelen égi helyzetet, a Szaturnusz-Plútó együttállást használom a Bak jelében, a Sas és a Nyilas csillagképek előterében.

Az alanti játékban mindenki saját magának megfogalmazhatja, a személyes életében mit tartogat a mostani égi tánc. Ehhez csupán három vászonzsák (vagy kalap, vagy tálka) kell majd, papír, íróeszköz és olló.

Három kupac kulcsfogalmat fogok írni, ezeket másold le (papírra a saját írásoddal), vágd ki egyenként, és helyezd el a három tartóedényzetbe. Majd egyszerűen húzz egyet-egyet mindhárom helyről vakon, és a keletkezett fogalmakból alkoss értelmes mondatokat.

Erős úgy is, ha általánosan fogalmazod meg, még erősebb azonban, ha magadra vonatkoztatva. Például:

Ha kihúztad az „anyagi előrelépés” „gyökeres változás” „saját határok” cetliket, a mondat hangozhat így: „Aki átlépi saját határait, anyagi értelemben gyökeres változást, előrelépést tapasztalhat.”

Vagy akár így is: „Kipróbálom, hogy megfogalmazok és átlépek egy fontos személyes határomat, ami által gyökeres változás és anyagi előrelépés jelenik meg a valóságomban.”

A lehetőségek száma végtelen, és a csoportokat is bátran lehet bővíteni érzésetek szerint. Ha valami eszetekbe jut, de nem vagytok benne biztosak, hogy besorolható az analógiás zsákba, kérdezzetek bátran, egyszavas válaszban reagálni fogok, hogy ide való, vagy sem.

  1. zsák:

Fizikai világ

Anyagi valóság

Pénzügyek

Anyagiak

Kézzelfogható dolgok

Praktikum

Apával kapcsolatos ügyek

Tekintélyszemélyekkel kapcsolatos dolgok

Komfortzóna elhagyása/nagyságrendi tágítása

Kézben tartani, kontrollálni

Hatékonyság

Teljesítmény

Céltudatosság

  1. zsák:

Felelősség

Megbízhatóság

Állhatatosság

Megoldás

Előrelépés

Haladás

Fejlődés

Praktikum

Letisztultság

Saját határok

Saját korlátok

Saját tapasztalat

Türelem

Isteni időzítés ÉS cselekvés

Lépésről lépésre, alaposan

Bölcsesség

Örök értékek

Koncentráció/összpontosítás

Megtenni egy fontos lépést

Előre/felfelé

  1. zsák:

Radikális változás

Gyökeres átalakulás

Azonnali sorsfordulat

Világformáló erő

Szükségszerű változás

Önmagam által vállalt, szükséges lecke/sorskellék

Szélsőségek ereje

Tiszta igen-nem helyzetek

Azonnali gyógyulás

Azonnali szintugrás

Az élet alapjait érintő gyökeres változás

Lényegi hatalom (saját életben!)

Esszenciális, elementáris erő

Zsigeri késztetések

Ösztönök energiája

Variációs lehetőség, hogy egyetlen zsákot használsz, de háromszínű papírt. Vagy egyetlen zsákot használsz és úgy húzod a fogalmakat.

Közben érdemes figyelni, milyen típusú mondatokat alkotsz (aktív? passzív?), milyen típusú fogalmakat játszik a kezedre a „véletlen”?

És igen: más-más lelkiállapotban és életszakaszban más asszociációk, más mondatképek érkeznek. És természetesen az is önálló munka, amikor felismered: az adott mondat a saját életedben pontosan mire vonatkozik. És aztán lehetsz saját magad tanácsadója, önmagad számára a Vének Tanácsa, mert magad által írt és megfejtett itiner áll majd rendelkezésedre, saját magad ástad elő a kulcsot az előtted álló titkok kapujához.

Nos… szerintem ez elég jó játék a mostani izgalmas eseményekhez.

Kalandra fel! Pálcák a kézben, áldás az úton.