Oldal kiválasztása

Alig fordulunk át 14-ére (itt, Közép-Európában), a Nap és a Hold éppen szembe helyezkednek egymással a Nyilas és az Ikrek zodiákusi jelekben. Az Ikrek-Nyilas tengely alapjáraton is a bölcsesség megszerzéséről, a tudás és megismerés vágyáról szól. A telihold tehát – erre ráülve – azon érzelmi hátteret adja meg, ahogy kiteljesedhet bennünk a bölcsesség. Azon témákra jó most ránézni, amik érzelmileg is érintenek, hiszen általuk juthatunk legrövidebb úton a nekünk szóló tanításokhoz.

Kép: pinterest.com

Kép: pinterest.com

A mostani telihold azért is hiperkülönleges, mert dupla szabadság- és önmeghaladás-üzenettel van bélelve. Zajlik ez oly módon, hogy a Nap ugyan már elhagyta a Szaturnuszt, de még bőven orbison belül van, nevezett Szaturnusz pedig éppenséggel rasztatincs-pontosságú trigont alkot az Uránusszal. Magyarul: akár tücsökherélős (szófordulat Paksi Zoltántól), akár univerzális értelemben kerül elő az önmeghaladás és saját határaink feszegetése (avagy átlépése, még avagy: felrobbantása), most minden variációhoz adott az égi segítség.

Az együttes hatásokat talán úgy lehetne kerek mondatba foglalni, hogy a Luca napját követő égi kép olyképpen segíti elő fejlődésünket, hogy saját érzelmeinken keresztül tanít bennünket arra, hogyan érhetünk el egyre magasabb szabadságfokot. Illetve, hogy saját magunk állítjuk elő korlátainkat, és visszafelé: senki más nem képes korlátozni bennünket, csak mi magunk.

Örök kedvencem, a Vízöntő Vénusz pedig a női minőség megtisztításának és felszabadításának inspirációját énekli a háttérből.

Talán ideje elrugaszkodni és belerohanni a kozmikus szerelembe.

Vagy nem talán.

Pálcák a kézben, áldás az úton.