Oldal kiválasztása

A nagy égi kereszt mellett érezhetővé válik egy másik fontos aspektus, mely szintén bír egynéhány megélési lehetőséggel.

Fogékonyabbá válhatunk például az olyan filozófiák iránt, melyek nem száműzik a szerelmet és a szexualitást a földi életből, hanem integrálják; és magas szinten az ima egy formáját, az Istenséghez, az emelkedett tudatállapothoz való közeledés lehetőségét látják benne.

140416

Kép: alphacoders.com

Más vonatkozásban most jobban ráérzünk a vallások, ideológiai rendszerek közös magvát adó harmóniára. Ugyanis a hit, az isteni igazság keresése is lehet művészet; a meditáció mélyén örökfényű szellemünk vár ránk.

Sőt, tudom, hogy néhányan már tikkeltek ettől, de a múlt tanításainak megértése most lehetővé teszi a múlandó elengedését, a lélek harmóniájának megteremtését.

A női minőségek, a női típusú teremtő energiák tisztulhatnak ebben az időszakban. Fontosak még a (főleg családi vonatkozású) utazások, melyek spirituális élménnyé válhatnak, illetve akár inspirálhatnak jóval a fizikai világ szintjén túlmutató, már-már misztikus élményeket.

Szívesen írnám, hogy a Nagyhét nyugodt, csendes és befelé figyelésre alkalmas, most minden választ a merengésben és meditációban keressetek. De nem írhatom ezt, hiszen a Kozmosz körülöttünk pezseg a teremtő, világfordító inspirációtól, a tettvágytól. A belső tisztaság, a lelki felkészülés konkrét lehetőségeket hoz elénk, melyek hosszú távra meghatározhatják jövőnket, vagyis inkább lehetőséget adnak arra, hogy kézzelfogható, konkrét lépéseket tegyünk most, melyek hatása hosszabb távon is megmutatkozik.

A mostanában induló kapcsolatokról hamar megmondja a szívünk, ki fogják-e állni az idő próbáját. Befelé figyelni azért jó – akármilyen nyüzsi van kint – mert ha ismerjük magunkat, egyszerűen meg tudjuk mondani, hogy az éppen lábunk alá simuló ösvény igazán a mienk-e, útitársunkkal csak egy uzsonnát osztunk meg, vagy százmérföldekig együtt haladunk.

Látjátok? Nincs izgalmasabb a jelen pillanatnál.

Pálcák a kézben, áldás az úton.