Oldal kiválasztása

A hétfő az abszolút termékenység és szintemelkedés jegyében telik. A nap közepén a Hold a Tejút egyik oszlopánál, az Aldebaran csillagnál halad. A Bika szeme lehetővé teszi, hogy meglássuk életünkben az emelkedési lehetőségeket – akár anyagi szinten – és figyelmünket a magasabb minőségek felé fordítsuk.

Kép: artmagazin.hu (Wagner Sándor: Szénásszekér, tetején menyecskével)

Kép: artmagazin.hu (Wagner Sándor: Szénásszekér, tetején menyecskével)

Ezt a törekvést segíti a Tejút kapujában kéz a kézben haladó Nap és Mars is. Felettük az Auriga csillagai ragyognak. A Tejútnak ezt a részét nevezi az ősi népi bölcsesség Szalmahullajtó Útnak, jelezvén, hogy a Szekeres a tiszta Tudást, az örök Fényt szórja előttünk (miként Jancsi és Juliska a fehér köveket), hogy hazataláljunk.

Ennek az égi helyzetnek az egyik misztériuma a bizalom. A bizonyosság, hogy az Örökkévalótól minden pillanatban megkapjuk mindazt a tudást, mindazon eszközöket, amelyekre adott élethelyzetben szükségünk van. Igen, előfordulhat, hogy talán nem látjuk azonnal a teljes képet. Igen, megtörténhet, hogy adott helyzetből nem látjuk át, miért arra visz az ösvény, amerre. Ilyen helyzetekben tanulhatjuk meg, hogy a Gondviselésnek (vagy saját örökfényű szellemlényünknek, hívja ki ahogy akarja) nagyobb a rálátása, és hogy minden (MINDEN!) értünk történik.

Végül úgyis kiderül, hogy ahogyan a Sors elrendezte, mi arra a megoldásra legmerészebb álmainkban sem gondoltunk volna.

Pálcák a kézben, áldás az úton.