Oldal kiválasztása
Kép: pinterest.com

Kép: pinterest.com

Kedden a késődélutáni órákban a Nap átlép a Bika zodiákusi jelbe, ezzel megérkezvén a Vénusz (vagyis Aphrodité) uralma alá.

A Bika stáció a biztonságról, a biztonság megteremtéséről, a stabilitásról és a termékenységről szól, minden szinten. Ilyenkor előtérbe kerülnek az anyagi dolgok. Akár pénzügyi értelemben, akár az érzéki gyönyörök élvezete kapcsán. Tempónk lelassulhat azért, hogy jobban oda tudjunk figyelni a fizikai ingerekre, hogy kényeztessük magunkat (és egymást).

A művészetek közül azok kerülnek előtérbe, ahol szerepe van az anyagiságnak. Ilyen lehet a szobrászat, a kézműves tevékenységek, vagy akár a kertművészet. Ideje van annak is, hogy konkrétan a földdel, a föld termőre fordításával foglalatoskodjunk. Ennek is kiváló relaxációs hatása van, emellett fel is tölt friss energiával. Egészen megváltoztathatja a bőségről-szűkösségről alkotott fogalmainkat az, ha közvetlen tapasztalatot szerzünk arról, milyen érzés, hogy a föld a kezünk munkájának, szeretetünknek következményeként magától, minden erőltetés vagy kényszer nélkül, szívesen és bőven fordul termőre.

És igen. Ahol Aphrodité, ott Szer-elem, szexualitás. Tavasszal pezsdül a vér, áradnak a nedvek a természetben. A Kikelettel érkeznek a szerelmetes illatok, a levegő édes ízei. A létezés zamatát a napsütés melegíti a bőrünk alá, az élet szépségessége magától értetődően nyilvánul meg bennünk és körülöttünk. Érkezik az apró ajándékok, a figyelmesség, az érintés ideje. Rengeteg pompás lehetősége a szeretet kifejezésének itt, a fizikai síkon. Legyetek bátrak, éljetek a lehetőségekkel!

Pálcák a kézben, áldás az úton.