Oldal kiválasztása

A Merkúr is a Kos jelébe lépett. Ez a változás hozhat a kommunikáció terén szenvedélyeket. Érdemes odafigyelni, hogy szavaink ne forduljanak most erőszakosságba, akaratosságba. Nem mondom, hogy a határozottság rossz, sőt! Viszont fontos észlelni a határokat az öncélú durvaság és a markáns, ugyanakkor előremutató párbeszéd között. A Kos Merkúr tehető felelőssé azért is, hogy egy-egy gondolatrendszer erőt ad, lelkesedést ébreszt. Jó, ha ilyenkor használjuk a gyors felfogásunkat (amit szintén ennek az állásnak köszönhetünk) ahhoz, hogy eldöntsük: mi iránt lelkesedünk, mi felé nyitjuk meg magunkat.

Kép: pinterest.com

Kép: pinterest.com

Szerdán napközben áll majd pontosan szemben a Mérleg jelében vándorló Hold a Kos jelében együttálló Nappal és Merkúrral. A telihold mindig érzelmekről, mindig a lélek dolgaira való rálátásról szól. Ezen a mostanin ezek mellett átsejlik az új kezdetek, az életbe törés, valamint a harmónia iránti igény. Március 23-a kifejezetten kedvez az érzelmi-lelki dolgok megbeszélésének. Ha figyelünk társunk (társaink) érzelmeire, szavak mögötti gondolataira, akkor elkerülhetjük, hogy a megjelenő indulatok és érzelmi fűtöttség végül valamilyen veszekedős konfliktusban szikrázzanak össze.

A Nap és a Merkúr a Kos jelében, de a Halak csillagképében áll együtt. Várhatóan többet (és gyorsabban) gondolkodunk és beszélünk, mint máskor. Hangsúlyosan megjelennek az új kezdetek (akár úgy is, hogy valamilyen érzelmi témájú beszélgetést kezdeményezünk), és számíthatunk arra is, hogy gondolatainkat foglalkoztatja a misztika, az egyéb titkok, esetleg a lezárás, befejezés, halál. Röviddel a húsvéti misztérium előtt az ilyesmi szinte benne van a langyosodó levegőben.

Mindezen túl természetesen ott van az is, hogy a mostani lesz az első tavaszi telihold, tehát ha tehetitek, menjetek ki a szabadba, és vegyetek néhány mély lélegzetet, töltekezzetek a kikelet frissítő, újjávarázsoló energiáival!

Pálcák a kézben, áldás az úton!