Oldal kiválasztása
Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Szerdán elkél az ügyeskedés, hogy megtaláljuk az egészséges egyensúlyt az álmodozás (merengés) és a cselekvés között. Fontos a spiritualitás, de fontos az anyag világa is. Fontos, hogy életünket könnyítse a spirituális működés, hogy sorsunkat támogassa a lelkiségünk, és ne fordítva. Elég sok olyan esettel találkozni, hogy valaki szellemi-spirituális csúcsokon szálldos mint a könnyű és finom pitypangszösz, közben az anyag világában eltéved, és saját életében is ugyanúgy sodródik, mint az elébb említett, szél szárnyán utazó ciha. Kis odafigyeléssel és morzsányi tudatossággal ez a csapda is kikerülhető.

Sokkal izgalmasabb lehetőség, hogy a lelkünk mélyén lakó késztetéseket, vágyakat, ihletéseket megjelenítsük fizikai formában is. Spirituális tapasztalásainkból meríthetünk, amikor a hétköznapi források kiapadnak.

Célszerű észrevenni és meghaladni életünkben a függőségeket. Cseles és jól álcázott függőség – és mostanság igen divatos – az ezo-függés. Ilyen, amikor már a mosdóba se megyünk ki anélkül, hogy előbb ne dobnánk rá gyorsan kártyát, vagy ne kérdeznénk meg, mit üzen az angyal. Ha kiingázzuk, hogy kínait együnk vagy olaszt, kezdhetünk gyanakodni, hogy valamit esetleg túlzásban élünk. Ragaszkodni a spirituális álcával takart béklyókhoz sem érdemes, még akkor sem, ha egyébként csinosabbak, mint az unalomig ismert bilincseink.

A lelkierő szerdán sem hagy cserben. Ha vágyunk fejlődni, ha valamit végig akarunk vinni, most lesz (van) hozzá erőnk is, kitartásunk is. Ám lépegetni (nem tudom elégszer ismételni) mindig mindenkinek magának kell.

Pálcák a kézben, áldás az úton.