Oldal kiválasztása

Szombatra várható egynémely érzelmi libikóka. Ha percenként tapasztalunk végletes érzelmeket oda-vissza, megnyugodhatunk: ez az égi hatás hamar elmúlik.

Akit idegesít a saját hisztissége, élje úgy meg ezt a lehetőséget, hogy felderíti érzelmi élete mélységeit, és tudatosan keresi a magasságokat is. Aktiválódhatnak bizonyos – a női minőséggel, vagy a családi élettel kapcsolatos – gyökeres változások. Akivel ez történik, felfoghatja úgy, hogy lehetősége adódott gyakorolni az elengedés csodáját.

Kép: toluidowu.blogspot.com

Kép: toluidowu.blogspot.com

Az elengedést hangsúlyozza most egy másik aspektus is, ami viszont nem múlik el órák alatt. Ismét önvizsgálatra buzdítalak Benneteket, mert nagy kaland felismerni a gondolati szinten megjelenő függéseinket, hátráltató tényezőinket, hogy aztán rájuk csodálkozva kedvesen, de határozottan kitessékeljük őket az életünkből.

Ebbe a kupacba tartoz(hat)nak az önpusztító mondatok, a destruktív szavunkjárása, a magunkat degradáló, a külvilágnak csak a negatívumait hangsúlyozó kifejezések, mondatok. Meg fogtok lepődni, mennyi ilyen van még egy (átlagnál) tudatos(abb) elmében is.

És van az örök konfliktus, az avulhatatlan tananyag, amit újra és újra át kellene venni, ez pedig a gyermekek elengedése.

Rendjén való, ha hároméves gyermekünk kezét fogjuk, nem erről van szó. De szépen könyörgök, ha harmincéves gyermekünk van (vagy negyvenévesen még mindig Anyánál lakunk), akkor tessen’ mán’ elengedni azokat a kötélvégeket! Felnőtt emberek ritkán halnak éhen azért, mert Anyu többet nem főz minden nap, és a körülmények kényszerítő hatása alatt még a fiatalemberek is megtörnek olykor, és megtanulják elindítani önállóan a mosógépet. És ebbe még mindig nem kell belehalni. Amíg valaki gyermekként viselkedik, ne várja, hogy az Élet partnerként kezelje. Vagy a társak. Vagy a barátok.

Ideje van az ölelésnek, és ideje van az elengedésnek. Ha egy szülő-gyerek kapcsolat nem csak képmutatás, akkor a gyermek akkor is vissza fog térni időről időre, ha nincs póráz a nyakában. Sőt, úgy sokkal nagyobb örömmel. Visszatér, ha a szíve húzza, és nem akkor, amikor rángatják. A szabadság (amely minden Isten-szikrának alanyi jogon jár) nem csupán a párkapcsolatra vonatkozik.

És mi van, ha a fiam megsértődik, mert nem várja este meleg étel? Vagy ha az édesanyám megsértődik, mert gyakorolom az elengedést?

Semmi. Nincsen semmi. Ha a természet Rendje sértődést generál, az csupán azt jelzi, hogy ezt a lépést sokkal-sokkal előbb meg kellett volna lépni.

Pálcák a kézben, áldás az úton.