Oldal kiválasztása
Kép: pinterest.com

Kép: pinterest.com

A pénteki nap alaphangulatát a Halak jelében járó Hold és Neptunusz adja. Egész nap érezhető lesz már a befelé fordulás feszültsége, a készülődés az alámerülésre, ami majd az esti órákban ténylegesen be is következik. Ekkor lép ugyanis a Nap a Skorpió jelébe.

A következő hónap során figyelmünk (mely a csillagászati ősz kezdetével már elindult befelé) immár teljesen a belső tájak felé fordul. Időszerű a rejtélyek, titkok kutatása. A választás megint a mienk: élhetjük ezt is (ahogy mindent) kifelé is, befelé is.

A Skorpió havában megjelenik a szexualitásnak a mélységeket feltáró, álarctalanító aspektusa. A cselekvő én belép az ösztönök, szenvedélyek birodalmába. A mágikus praxist segítő erőket saját mélységeinkből hozzuk felszínre. Érzékelésünk kútja lélekmélyünk bővizű búvópatakjaiból táplálkozik.

A fokozott érzékenység ilyenkor alapbeállítássá lényegül, ehhez jön még az átlagosnál szenvedélyesebb működés – javarészt mindez lelki, érzelmi területen. Az okkult témákat, láthatatlan világokat célzó gyakorlatok eredményt hoznak. A természet látványosan készül a hosszú téli álomra, az emberlélek ezzel párhuzamosan szintén meghalhat időlegesen bizonyos dolgok számára azért, hogy az alvilágból aztán (miként a legkisebb királyfi) hétszerte erősebben, hétszerte szebben térjen vissza, amikor eljön az ideje.

Aki érintettnek érzi magát bizonyos emberek, érzelmek, kapcsolatok és egyéb „veszteség”-élmények feldolgozásában, meggyászolásában, most előre veheti és elsirathatja ezeket a tételeket. Kikerülhetetlen lépése ezeknek a folyamatoknak, hogy beengedjük magunkat a gyászba, beengedjük a gyászt magunkba. Olyképpen működik ez is, ahogyan a tisztítótűz. Intenzíven, elsöprőn, de végső soron szabadulást hozón.

Az érzés, hogy valamihez (bármihez) ne volna elég erőnk: illúzió.

Pálcák a kézben, áldás az úton.