Oldal kiválasztása

A július két indító üzenete egyenként is méltó a szívbe vésésre.

Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Az egyik: saját lelkünk mélyére rejtett érzelmeink felismerése segít bennünket tevékenykedni, mégpedig oly módon, hogy az az önazonosság megélését hozza magával. Más olvasatban: lehetőségeket kapunk, hogy folyamatosan tegyünk vágyainkért, befelé hallgatva, kifelé cselekedve. Ilyenkor könnyen megy a révülés, meditáció, és álomban is emelő, segítő üzeneteket kapunk.

A másik üzenet: szeretni szabad. Nagyon szeretni is szabad. A Szer-elem nem félelmetes semmilyen formában. Akkor sem, ha viszonzatlan, ha badarságnak tűnik. A Szer-elem lényege a lágy, lebegő „vanás”, amikor nem számít, mi történik. Amikor kívül kerülünk a racionalitás fénykörén, és csak (meg)érzéseinkre, kifinomodott alternatív érzékelésünkre hagyatkozva tájékozódunk.

A titok az, hogy tudjuk: a tiszta, igaz belső hangok sosem hangosak. Az üvöltést meghagyják az illúziók talmi zsonglőreinek. Szívünk (és segítő angyalaink) hangja halk, lágy. Sokszor csak egy érzelmi fuvallat, gyengéd szellő, mely éppen csak megfodrozza emlékeink felszínét. A titok az, hogy ne a hangos ingerkavalkádra figyeljünk oda, hanem kövessük a szellőszelíd, pihepuha, türelmes hangot. Ez az útja annak, hogy a belső szerelem kivetüljön a fizikai síkra is.

A két üzenet együtt: ideje, hogy ki-ki felismerje Neki rendelt játszótársát, szerelmét, szenvedélyét, tapasztalási lehetőségeit, és bilincseit hátrahagyva induljon el álmai után. Őszintén, büszkén, tisztán, szabadon.

A dolog – miként mindenkor – most is belső kategória.

Pálcák a kézben, áldás az úton.