Oldal kiválasztása
Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Kedden (pár)kapcsolataink adják a fő felismerési forrásokat, ahogy beavatásaink is főleg erről az életterületről esnek a nyakunkba.
Ezen kívül az utód-kérdés is izgalmas feladatok elé állíthatja az érintetteket. Ha gyermekeinkkel kapcsolatban kiderülnek cinkes dolgok, ne azon kezdjük, hogy biztosamibiztosba leüvöltjük a fejüket. Jó, ha folyamatosan emlékszünk, hogy mi is voltunk fiatalok. És mi is csináltunk marhaságokat. Igen. Mindenki. Akkor is, ha igyekszünk inkább elfelejteni némelyiket.

Ezért hát újra: ha kiderül valami gyermekünkről, amit tett vagy nem tett, amibe belekeveredett, aminek látszani akart, vagy amit kipróbált, gondoljunk arra, hogy ő is tanul. És gondoljuk át higgadtan, mennyi jelentősége lesz ennek a mostani eseménynek 25 év távlatából. Aztán gondoljunk arra, hogy egy jó időben kiosztott pofon helye örökre sajog, míg egy jó ritmusban elhelyezett ölelés életeket terelhet vissza nyugodt vizekre. Az erőszak ritkán megoldás. A kifejezett (kimondott, kiölelt, stb.) szeretet azonban mindig az.

Érzelmeinket szabadon engedve megnyílik az út a tiszta kezdetek felé. Érdemes merésznek lenni és álmaink után eredni. Tényleg nem számít, hányszor esünk hasra. Tapasztalni jöttünk erre a bolygóra, nem alibizni.

Pálcák a kézben, áldás az úton.