Oldal kiválasztása
Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Vasárnap késő délelőtt a Nap átlép a Szűz jelébe. Fontos, hogy csillagképi értelemben még mindig az Oroszlán csillagainál vándorol, tehát ezek a minőségek változatlanul hatnak, ugyanakkor megjelenik már a Szűz zodiákusi jelének üzenete is.

A Szűz havában a szeretet élményének hatására változnak a dolgok. Igényünk lesz arra, hogy a megváltozott minőségeket a helyükre tegyük. Minden szempontból lényegessé válik a rend: úgy térben, mint időben. Az időben a rend úgy jelenik meg, hogy érzékeljük a Kozmosz ritmusát, ráhangolódunk az „áramlásra”, és amikor ez sikerül, akkor minden megy magától, a dolgok könnyen, automatikusan alakulnak, mintha valami magasabb rendező elv vezetné az ecsetet. (Megsúgom: az ecsetet mindig magasabb rendező elv vezeti, ha nem kapkodjuk ki a kezéből a pemzlit.)

A Szűz idejében aratunk. Ugye mondanom sem kell? Ez a dolog már régen nem kaszákról és kombájnokról szól. Hangsúlyosan leszüreteljük a saját magunk által elvetett magok termését. Mondhatnánk röviden: karmaleves, mint az oviban. Nincs olyan, hogy nem esszük meg.

A jó hír: nem létezik a teremtésben olyan minőség (sem rossz, sem fájdalom, sem semmi), ami ne oldódna a tiszta szeretetben. Ezért hát: bölcs dolog igyekezni aratni, rendet tenni. Mert a szeretetben átmosott gyümölcsért végül mindig hálát tudunk adni.

Pálcák a kézben, áldás az úton.