Oldal kiválasztása

Gondolkodásunkat a hétfő éjjeli óráktól kezdve átszínezi az elmélyülés, befelé fordulás igénye. Hajlamosabbá válunk az álmodozásra, merengésre, és érdemes is kihasználni a Kegyelemnek ezeket az állapotait, mert ugyanakkor továbbra is nagyon jelentős a szabadság inspirációja. A megváltás eszközei a tarisznyánkban vannak, senki sem vette őket el tőlünk. Ha igényünk van rá, váltsunk lassabb tempóra és hallgatózzunk befelé: az utóbbi időszak lélektisztítása és szellemi szintű felismerései után az összegzéssel magasabb szintre léphetünk.

Művészi alkotásainkat is az újdonság jellemzi, a kezdeményező szellem szabadsága. Művészi alkotás lehet konkrét és átvitt értelemben is: akár a családi ebéd, akár a takarításhoz való hozzáállásunk, akár egy új táncstílus megalkotása, akár kommunikációnk tökéletes megújításba. A jelenlegi csillagállásnak – miként a többinek – csupán fantáziánk ad korlátot.

140318Hölgyeknek írom: egy idő óta érezzük már, hogy nőiségünkkel kapcsolatosan nem elégítenek ki többé az előrágott válaszok, szinte ösztönösen keressük az új utakat. Ez a törekvésünk, keresésünk; a szellemnek és a női energiáknak ez a nyughatatlan kapcsolata ezekben a napokban felerősödik. Mintha láthatatlan Segítők vezetnének bennünket (súgok: ők vezetnek), képesek vagyunk feltenni a lényegi kérdéseket, megérezzük magunkban a kereteket felrúgó, magabiztos, újat teremteni képes női erőket.

A világ változik, jelenleg újrarendeződnek a viszonyok, ezt is nagyon sokan érezzük már. Ezen belül a női szerepek, módszerek, tapasztalások is gyökeresen átalakulnak. A szerepünk a nagy játékban izgalmas: újraéleszthetjük a nőiség szunnyadó tartalékait, új értelmezést adhatunk a dédelgetett kliséknek.

Közben azért jó, ha észben tartjuk: ahol lehetőség, ott felelősség.

Pálcák a kézben, áldás az úton.