Oldal kiválasztása

Alig kezd el távolodni a Nap az Uránusztól, máris itt a következő forró időszak, melyet a két termékenység-planéta, a Vénusz és a Mars trigon-kapcsolata jelöl. Mindkét bolygó tüzes jelben vándorol, a Mars ráadásul a Skorpió csillagkép szívénél.

Kép: pinterest.com

Kép: pinterest.com

Szöveges kifejtés:

Készülhetünk arra, hogy érzelmeink (különösen párkapcsolati értelemben) hevesen törnek felszínre, és a szokásosnál többször (sokkal többször) önt el minket a mély, lángoló szeretet, vagy szerelem. Ezeknek mostanság nem is kell feltétlenül tárgyiasulniuk. Lehetünk szerelmesek az Életbe, a Létezésbe, a Természetbe, a Tavaszba… a lényeg a lángolás.

Amikor a Mars és Vénusz érintett, ott mindig jelen van a szerelem, a termékenység és a szexualitás. Az Antares érintettsége okán bevonódik a képbe az isteni szeretethez való kapcsolódás képessége is. Ezúttal a szexualitáson keresztül. Igen, megint: saját tiszta vágyunk misztériumán keresztül közelebb kerülhetünk az Isten-ideához.

Ami most kezdődik, jó eséllyel lesz intenzív, és/vagy hosszútávra szóló. Biztos, hogy rengeteget tanulhatunk belőle (de figyelem! a divatos ezo-szlengtől eltérően a tanulást ne a torkosborz-üzemmód szinonimájaként használjuk, ha nem muszáj!), és hogy híján lesz az unalomnak, langyos lagymatagságnak.

Érzelmeink tüzét, lelkesedésünket és teremtőerőnket felhasználhatjuk arra, hogy magasabb szintre lépünk életünkben. Ideje van a tanulásnak, a szenvedélynek. Jó, ha szentelünk értékes időt, figyelmet annak, akit szeretünk. (Ez amúgy mindig hasznos.)

A Tavasz ezt a szerelmes-lelkesedős-mámoros állapotot tovább fokozza, tehát bölcsen tesszük, ha ellenállás helyett bizalommal átadjuk magunkat az áramlatnak, és élvezzük, amit elénk sodor a Sors.

Pálcák a kézben, áldás az úton.