Oldal kiválasztása

Nem újdonság, hogy a most pergő napok törekszenek a konkrét dolgok megvalósítására, a kézzelfoghatóságra. Benne van a levegőben a változás, melyért hajlandóak vagyunk aktívan tenni, és amelyet kommunikációnkkal is elősegítünk.

A tisztázó beszélgetések fontos vonulata már nem az eltussolás és a szőnyeg alá söprés, a status quo fenntartása. Mostanában írjuk és fektetjük le az új játékszabályokat, folynak az egyeztető tárgyalások egy új társadalmi szerződésről, családi normákról, kapcsolati munkamegosztásról. Mindenkinek éppen arról, amit fontosnak érez.

131228Minderre azért van szükség, hogy ne álljunk leforrázva, amikor kiteljesedik a várva vágyott változás. Most kevés erőfeszítéssel megágyazhatunk életünkben annak a minőségnek, melyet keresünk, hívunk, kívánunk. Meglehet, újragondoljuk majd néhány kapcsolatunkat. És akkor mi van?

Nem csupán néhányórás időszakról, nem Hold-tranzitról van most szó. Van idő gondolati seregszemlét tartani, a naptári év vége megadja a ritmust az összegzésnek. Ilyenkor úgyis legtöbben átgondoljuk az elmúlt időszakot és megfogalmazzuk céljainkat, terveinket a következőre. Tegyük mögé a frissen szerzett tudást (tudatosságot), mert ezekkel az eszközökkel magasabb szintekre juthatunk és kikerülhetjük azokat a gödröket, melyekbe már idén sem lett volna muszáj belehullani.
Meditálni is szabad, kapunk segítséget. Valamint továbbra is ér figyelni a belső hangra. Kérdezzünk, de ügyeljünk, hogy hagyjunk időt magunknak, hogy észleljük az érkező válaszokat.

Jóllehet a fő hangzást a kézzelfoghatóság, anyagi szintű tapasztalások, no és a kapcsolati-gondolati erők és szellemi energiák adják, azért az érzelmi háttér is erőteljesen képviselteti magát.

Ha nem akarjátok, természetesen nem kötelező, de szívem szerint mindenki mögé odaállnék valami ösztökével, hogy az év utolsó napjaiban gondolja át, tervezze meg, nézzen rá felülről, összegezze, fogalmazza meg, mondja ki, élje át, fusson neki.

Könnyebb lesz ugyanis annak, aki ezt megteszi.

Persze egyáltalán nem kötelező a könnyebb utat választani. A nehéz, sziklás, meredek terep jutalma gyakran lenyűgöző panoráma.

Pálcák a kézben, áldás az úton.