Oldal kiválasztása
Kép: amatorfesto.network.hu (Megtartó erő)

Kép: amatorfesto.network.hu

A hét közepe (és még a második fele is) rávilágít, micsoda erő lakozik az igazságban. Lehetőséget kapunk megérteni, hogy hazugságainkkal végső soron csak önmagunkat gyengítjük.
Sokat boncolgattuk már itt az igazság-hazugság témakört, de még mindig van tovább. Merthogy fontos tudnunk, hogy nem léteznek (ön)védelmi hazugságok. Végül kiderül, hogy minden hazugság gyilkos. Hogy miért írom ezt? Hát azért, mert az emberi test is az igazságra (az igazmondásra, az önazonos viselkedésre) terveztetett.

Amikor hazudunk, a testünk stresszreakcióval válaszol. Ezt a reakciót használják ki a hazugságvizsgáló masinák is, és botorság azt hinni, hogy ezek a tünetek a mélyben hiányoznak azoknál, akik még ezeket a gépeket is be tudják csapni.

A hazugság (minden egyes hazugság) stressz-állapotba fordítja a testünket. Amikor tehát gyakorta hazudunk (ne adj’ Isten hosszú éveken át élünk hazugságban), szükségszerű, hogy testünk fizikai tüneteket (értsd: megbetegedést) produkáljon. Mert nem tud mást tenni.

Ezzel persze nem szándékom riogatni senkit. Fontos viszont erről tudnunk, és vállalnunk a felelősséget igazságainkért és hazugságainkért. Mert amíg nem értjük a hazugság erejét, sosem érezhetjük át az igazságét. És a különbség is lényeges. Mert míg az egyik pusztít, a másik megtart.

Már most Rátok bízom, hogy eldöntsétek: melyik mit csinál.

Pálcák a kézben, áldás az úton.