Oldal kiválasztása
Kép: pinterest.com (Venus in Aries)

Kép: pinterest.com (Venus in Aries)

A Vénusz még kedden, a Merkúr pedig szerdára forduló éjjel vált jegyet. Míg előbbi a Kos jelébe, ez utóbbi a Bikába lép.

Kapcsolati értelemben ez az időszak új kezdeteket jelent. Akár konkrétan elkezdődik valami, akár a meglévő reláció(k) vált(anak) más szintre, ez(ke)n belül kezdődik valami új.

Kos Vénusznál egyfelől a művészeti dolgainkban és a (pár) kapcsolatainkban jelenik meg erőteljes, dinamikus hatás, másfelől ez az időszak nagyon termékeny lehet mindenféle értelemben. Bölcs dolog például odafigyelni, milyen ötletek érkeznek (látszólag) a semmiből, hiszen a termékenység szellemi értelemben is meg tud nyilvánulni.

Fontos még, hogy emberi kapcsolatainkban felpörögnek az események. Immár egyre kevéssé az álmodozáson és ábrándokon, mint inkább a konkrét cselekvésen és (tenni)akaráson van a hangsúly. Sok esetben előkerülhet a türelmetlenség, és/vagy az akaratosság. Ahelyett, hogy elátkoznánk őket, választásunk szerint akár hálásak is lehetünk nekik azért, hogy alkalmat adnak a tudatosodásra, figyelemre és korrekcióra.

A Bika jelébe lépő Merkúr pedig egy más árnyalatát hozza a szellemi termékenységnek. Gondolataink az anyag világára, az anyagi dolgokra, a termékenységre (illetve annak megteremtésére) irányulnak. Az égi energetika támogatja azokat a terveinket, amelyek az anyagi gyarapodást, az anyagi biztonság elérését (vagy megszilárdítását) célozzák. Szellemi szinten most nem is annyira a gyorsaság, mint a biztos dolgok válnak fontossá. Például: az engem foglalkoztató tézis bizonyítható? Mennyire áll biztos lábakon?

Új gondolati mezőkön hogyan tudom biztosan megvetni a szellemi lábaimat? (Üdvözlégy, képzavar!) – És így tovább.

Továbbá ha a nagy egészet nézzük: az új kapcsolatainkban, vagy a meglévő kapcsolataink új minőségeiben is megteremthetjük a biztonságot, és sikerrel dolgozhatunk a gyarapodásért.

A Hold pedig egész szerda napközben szállítja mindehhez a lelkesedést, az intenzív érzelmi áramlást, és a tüzes lelkiséget.

Mert így szép.

Pálcák a kézben, áldás az úton.