Oldal kiválasztása

A szerdai nap déli órái kifejezetten a lélekről és az érzelmekről szólnak. Három erő: a spiritualitás tapasztalati megjelenése, a múlt üzenetei és az EGYség érzékelése emelő inspirációban fonódnak össze, hogy előrelendítsék életünk szekerét. Azokat a szekereket, ahol nincsenek pánikszerűen taposva a fékek. A Víz eleméhez kapcsolódó erők nem agresszívek, hanem finomak és lágyak. Nincs kényszer. Vagy ha van, az belső.

annebhd.free.fr | Shamaness and Lion

annebhd.free.fr | Shamaness and Lion

Mostantól hozzávetőleg egy éven át a Jupiter az Oroszlán zodiákusi jelében bandukol. Bár asztrozófiai értelemben még jó ideig a Rák csillagképen vonul végig a magyarság vezérlő planétája, már érezhetően átszínezi jelentését az oroszláni minőség.

Vigyázat, riogatás következik: lassan átveszi az életünk feletti uralmat az isteni igazság.

Természetesen ezt a kását is inkább testmelegen fogyasztják: választhatjuk azt a szintet is, hogy a hazugság uralkodjon el életünkben, ám ezzel a megközelítéssel inkább foglalkozzon olyasvalaki, aki nem én.

A Jupiterhez tartoznak a vallások, a politika, a nagy utazások, és az Istenhez vezető ösvények (szintén mint nagy utazások), és bizonyos értelemben a gyógyítás is, hiszen Kheirón kentaur személyesíti meg az égen azt a csillagképet, melyben Naprendszerünk gigásza „otthon van”. Az Oroszlán jelképezi a rálátást. Tehát a következő hosszú időszakban – ha időt és energiát szentelünk erre – lehullhat a lepel a csalásokról, és rálátást nyerhetünk a politika valódi szándékaira, az egyházakat működtető mögöttes célokra, valamint saját utunkra, mely az isteni igazsághoz vezet bennünket.

Mindenkinek a saját, egyéni, máséhoz nem mérhető, különleges ösvényére. A vallás – meggyőződésem szerint – intim, személyes ügy. Egész életünkön át formálódik, alakul, és magában foglalja mindazon tanulmányokat, tapasztalatokat, eszmevezetéseket és ötleteket, meditációs élményeket és álomkalandokat, amelyek csak hozzánk szólnak.

Csodás időszak kezdődik rálátással, a tudatosságunk uralásával, és a lehetőséggel, hogy kemény kézzel, kérlelhetetlenül visszavegyük saját életünk, indulataink gyeplőjét.

Természetesen csak ha úgy döntünk.

Pálcák a kézben, áldás az úton.