Oldal kiválasztása

Csütörtökön érdemes az átlagosnál több időt szentelni a napi meditációs gyakorlatoknak. Nem csak azért, mert rendívül egészséges, hanem mert most esélyünk nyílik meditációban fontos dolgokat megérteni.

Álmaink új felismeréseket hoznak. Ha úgy döntünk, fellebbenthetjük a mélylélek üzenetei és tudatos elménk közötti – mostanság amúgy sem túl vastag – fátylat. Ehhez persze szándék, akarat és tett is szükséges. 131107

A művészetek most még hangsúlyosabban magasabb minőségekhez, mélyebb megértésekhez és akár végső felismerésekhez is elvezethetnek minket. Olyannyira, hogy még a profán művészet (már ha van ilyen egyáltalán) is misztikus szintekre emelkedik.

A szerelem is művészet, ugye nem felejtitek el? Akinek a szerelem kegyelmi állapota jelen van életében (akár egy másik emberi lélek, akár hivatása, akár bármi egyéb iránt), annak elég egy nem is oly nagy lépés, hogy mélyen behatoljon a misztikum világába. A szerelmes (isteni erőkkel átitatott, EGY-ség-tudatához legközelebb álló) ember minden kérdésére választ kap, légyen az bár anyagi emelkedés, misztikus út, párkapcsolat vagy pókszőrfonás. A lényeg az elmélyülés, a keresés, a kérdezés.

Pálcák a kézben, áldás az úton.