Oldal kiválasztása

Péntek délelőtt a Merkúr átlép a Mérleg jelébe, a Vénusz uralma alá. Mostantól tehát kommunikációnkban megjelenik (vagy túlsúlyba kerül) a konfrontáció kerülése. Szívesebben keressük a konszenzusos megoldásokat és szebben fejezzük ki magunkat, mint általában.

Kép: etsy.com

Kép: etsy.com

Amikor a Vénusz uralja a Merkúrt (meg egyébként is) érdekes kísérlet lehet, ha tudatosan felhagyunk a káromkodással (legyen az bármilyen menő is), és figyelünk, milyen változások történnek életünkben. Saját tapasztalatom, hogy időről időre elszalad velem a ló, mert úgy találom, hogy a káromkodás valamiképpen nyomatékosítja, vagy éppen a váratlanságával emlékezetessé teszi a mondandómat. (Pedig nem.) Aztán rendre eszembe jut, mit szokott mondani erről egyik legkedvesebb tanítóm, és rögtön nyomok egy satuféket. Mert van egy olyan vélekedés is, hogy aki abban a kegyelmi állapotban él, hogy bírhatja és beszélheti a magyar nyelvet, annak különös tisztesség és felelősség jutott osztályrészül. Ezt az ékes nyelvet érdemes a lehető legtisztábban, legválasztékosabban, szívből beszélni. Lélektől lélekig.

Amikor szépen, szelíden beszélünk társainkkal, előbb-utóbb szükségképpen odáig fajul a kommunikáció, hogy felhagyunk egymás szurkálásával, a védekezésbéli támadással, és elkezdünk valóban figyelni. Gondolataink és szavaink erejével simogatjuk, dédelgetjük egymást, és ezzel a módszerrel elindítunk egy felfelé forgó spirális mozgást akár gondolati, akár kapcsolati értelemben.

Kérlek, ne higgyétek! Járjatok utána!

A másik lényeges hatás a Napnak a Plútóval alkotott teremtő fényszög-kapcsolata. Ettől az energiaszáltól erőt kapunk, hogy megteremtsük életünkben az egyensúlyt, megtegyünk alapvetően fontos lépéseket, vagy akár gyökeres (netán radikális) változtatásokat eszközöljünk. Érdemes észben tartani, hogy sokszor szükség van rombolásra ahhoz, hogy valami teljesen új születhessen. Olykor a régi életünk hamvait maradéktalanul el kell fújja a vihar ahhoz, hogy új, szebb virágok nyílhassanak. A változásaink (akár mi idéztük elő őket, akár a „külvilág”) a fejlődésünket szolgálják. Mindig. Fel lehet ezt fogni akár a bizalom próbájának is.

Pálcák a kézben, áldás az úton.