Oldal kiválasztása
Kép: pinterest.com (Pat Brennan: Taurus)

Kép: pinterest.com (Pat Brennan: Taurus)

Szombatra virradó éjjelen a Vénusz átlép a Bika jelébe. Aphroditénak ez a zodiákusi jel otthona, itt uralomban van. Ez az égi helyzet az elkövetkező időszakban kétszer aláhúzza a fizikai síkot, az anyag világát.

Megjelenik az érzéki örömök megélésének vágya (és lehetősége). Tavasz van, a levegő mézillatú, minden tarkabarkában pompázik, az élővilág apraja-nagyja szerelmes. A kikelet az emberekre és részegítően hat, a különbség csak annyi, hogy mi előszeretettel nyomjuk el ezeket a késztetéseket, vágyakat, érzéseket magunkban. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az ilyesféle irracionalitásnak nincs helye, vagy nem időszerű.

Ez pedig csapda. Mert a szerelem, a lelkesedés mámora, az elragadtatott alkotás akkor időszerű, amikor felbukkan bennünk. Vagy megéljük, vagy elfojtjuk, de megsemmisíteni nem lehet – és talán nem is kellene.

Szenteljünk időt a földi élvezeteknek: együnk finom ételeket, igyunk remek italokat, kényeztessük testünket (és ezáltal lelkünket)! Legyen kényelmes, ráérős ölelkezésben részünk, hiszen ilyenkor a szokottnál is fontosabb az érintés varázsa.

Meditációs tevékenységnek ezekben a hetekben ott a természet: konyhakert, virágládák, szabadban végzett légzőgyakorlatok… végtelen variációban. A lényeg, hogy ilyenkor Szer-elem van, teremtés, termékenység, bőség. Főleg anyagi szinten.

Persze aki szeretné, mögégondolhatja, hogy a látható gyökere a láthatatlanban rejlik.

Pálcák a kézben, áldás az úton.