Oldal kiválasztása

Szombaton a Hold és a Merkúr közel lesznek egymáshoz, a Bak jelében. Segítő erőt kapunk érzelmeink szabatos megfogalmazásához, és általában véve egyszerűbb lesz az érzelmi kommunikáció.

Kép: arena-info.com

Kép: arena-info.com

Mivel a Nap feltartóztathatatlanul közelíti a Jupiter egzakt teremtő fényszögét (meg aztán ki a csuda akarná feltartóztatni?!), szót illik ejteni azon dolgokról, melyek esetleg korlátozhatnak bennünket az előrejutásban, a távlatokban. És itt is markánsan leolvashatjuk a vetés-aratás mindenkor következetes működését.

Ezúttal megvizsgáljuk a kicsi, hétköznapi csínytevéseket, amik inkább vagányak és viccesek, mint ellenkezőleg. A kérdés: megéri-e használni őket.

Példa: bliccelünk a tömegközlekedésen. Észrevesszük, hogy többet kaptunk vissza vásárlásunk után, mint amennyi járna. Véletlenül kettő plasztikripityomot hoztunk el a kifizetett egy helyett. Letöltöttük okosba ahelyett, hogy megvennénk az albumot (könyvet, kottát, stb.) attól, aki szívét-lelkét beletéve dolgozott érte. És így tovább.

Lessük meg, mi történik ilyenkor! A lelkünk tudja, hogy valami olyasmit kaptunk (vagy vettünk el), ami valójában nem jár nekünk. Blokkoltuk az energia áramlását. Mert a Rend-Szer működéséhez hozzátartozik az energiacsere. Mégpedig a méltó energiacsere. (A lopás szubjektív véleményem szerint nem méltó energiacsere.)

Konkrétan: egy budapesti blicceléssel az ember spórol 300-350 forintot. Szuper. Kérdés: megéri-e azt a lelki energiát, amit felemészt ennek a feldolgozása. Kérdés továbbá, hogy az ilyen módon kijátszott/blokkolt energiaáramlás milyen módon hat életünk egyéb területeire. Logikus-e vajon panaszkodni kapcsolati blokkokra és elakadásokra, vagy rossz anyagi helyzetre, amíg életünkben hemzsegnek az ilyen „ártatlan” csalások.

Nem beszélek büntetőkarmáról meg lángpallosos spirituális őrezredről. Józan belátásról beszélek. Hogy esetleg el lehet töprengeni arról, hogy az ember abbahagyja az ágvágást maga alatt. És ilyenek.

Pálcák a kézben, áldás az úton.