Oldal kiválasztása

A kocsonyás, osztriga-állagú energiák a vasárnapot sem jellemzik. A termékenység még mindig tombol, kiegészítve azzal, hogy ez a nap (a déli órák kiemelkedően) kedvez a fogantatásnak. Akik lelkecskét vágynak testbe hívni, töltsék aktív szerelemben a szombat estét, a szombat éjjelt és a vasárnap hajnalt. És ha már így belejöttek, akkor a vasárnap délelőttöt és kora délutánt is, hogy ezek a napszakok se sértődjenek meg.

Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Most, hogy jobban belegondolok, mindenkinek ajánlom az érzéki aktivitást ezen a napon, mert ahol nem gyermek életbe hívása a cél, ott is különösen meghitt és megható élmény lehet a szexualitás teljes lelket átható és kicserélő, két egész világot eggyéfonó működése.

Partner híján sem kell megvonni magunktól az érzéki örömöket. Gondoljunk csak a szaunázás utáni frissítő dörzsölésre, a chilis masszázsra, a selyem alsónemű hűvösére, vagy éppen a kávés-vaníliás csokoládéra, hogy a rét nehéz, sűrű akácillatáról már ne is beszéljünk.

Izgalmas még, hogy a gondolkodásunkat jelölő égi princípium is duplán kapja a misztikus, spiritualitásos behatásokat. Képzeljétek el, mekkora orcazuhanás, amikor az ember arra számít, hogy értelem vs. érzelem, és hogy lelkizés kontra gondolatiság; eszeveszetten kapaszkodnánk az intellektusba, az meg flegmán közli, hogy évi rendes szabadságát tölti, távollétében a szívünk jogosult határozatot hozni. Püff neki.

Ha azonban mégis sikerül kívül maradnunk a csöpögős izéken (vagy csak nem vesszük észre, hogy nem sikerült), akkor észjárásunk viagrásítva működik (Nice to meet you, Dr. Freud!), sokkal gyorsabban átlátjuk az összefüggéseket, és gondolati szinten az átlagosnál szignifikánsan többször jutunk előrevivő, emelő következtetésekhez.

Továbbra is tart(anak) az(ok) a hatás(ok), amely(ek) okán most könnyebben tárgyiasulnak gondolataink, vágyaink. Teszik ezt akkor is szorgalmasan, ha ennek nem vagyunk tudatában, vagy nem veszünk tudomást erről a jelenségről – olyképpen, ahogy a gravitációt sem hitünk vagy meggyőződésünk működteti.

Biztosan tudjátok már, hogy az emberi elme folyamatosan teremt: gondolatainak megfelelő mintákat, érzelmei intenzitásának megfelelő sebességgel. Magyarul: a félelem is teremt, az önvád is és a bűntudat is. Mint ahogy a hála, a szeretet, az öröm és odafigyelés. Az asztalon folyamatosan ott az oldott keserűsó is, és az érett, vérpiros cseresznye. A játékszabály szerint valamelyikből fogyasztanunk kell, de nem vehetünk egyszerre mindkettőből.

A bölcs választás ebben az esetben ovisan egyszerűnek tűnik… Mégis történik valami szegény Választással útközben, mert mire Allegóriából megérkezik a Valóságba, legtöbbször már csak utólag vesszük észre, hogy nem a cseresznyét választottuk, és azt is csak onnan, hogy sokszor messzebb van a mosdó, mint amennyire sürgős a dolgunk.

Nos… a rövidtávú cél, hogy a Bölcs Választás állagromlás nélkül megérkezzen Allegóriából Valóságba.

Pálcák a kézben, áldás az úton.