Oldal kiválasztása

Akartam volt írni, hogy ez a szép szombat szerelemről szóljon, de aztán elszorítottam a költői vénámat, mindenkinek jobb lesz így.

Úgyis érezni lehet a dörgést a levegőben. Fontossá válik most a szépség, a harmónia, mindezt persze saját bőrünkön akarjuk érezni. Ha felhorgad a vágy, nyugodtan hódoljunk be: alkossunk valami művészit. A szellemi és gondolati műalkotások is nagyszerűek, bár ezen a hétvégén elsősorban az anyag világában, fizikai síkon vágyunk alkotni. Akinek pedig hiányzik az ambíciója a teremtéshez, még mindig válhat a művészet befogadójává, célközönségévé. Mindenki és bárki lehet egy dal, egy vers vagy egy festmény célközönsége, aki hajlandó elvarázsolódni.

És mi újság a szerelemmel? (Tudom úgyis, hogy mindenkit ez érdekel…)

140111A hétvége a harmónia jegyében telik. Párkapcsolati téren is megállja a helyét, hogy az anyagi vonatkozások kerülnek előtérbe, és ezt most nem elsősorban úgy értem, hogy most beszéljük meg, ki tart el kit. Egyfelől még mindig ott a férfi típusú, aktív erő a párkapcsolatok területén. Kreativitás, termékenység, cselekvés. A másik oldalon pedig érezhető a női princípium térnyerése. Megint aktuális üzenet, hogy ha van olyan lépés, amit vágyunk megtenni, ami rajtunk múlik, amit kívánunk, akkor emeljük fel a talpunkat és tegyük arrébb! Nem is olyan nehéz dolog ez.

Persze nem muszáj. De most jó hozzá az idő.

Akár művészi élmény, akár szerelmi tapasztalás (akár a szerelem művészete a maga tiszta valójában), a lényeg, hogy legyünk benne, cselekedjünk érte, éljük át. Az élettel kapcsolatban sem mindegy, hogy túlélni, vagy átélni akarunk.

Ami pedig különösen könnyű és magától értetődő lesz a hétvégén: az Élet arra való, hogy örüljünk neki és szeressük. A Létezésben minden-minden azért van, hogy élményeket adjon.

Pálcák a kézben, áldás az úton.