Oldal kiválasztása

Akinek van kedve, hagyja a vasárnap délutánt szabadon, hogy lelki értelemben élvezze a kiegyensúlyozottságot és harmóniát, ami beköszönt. Javában aratjuk úgyis a vetett magok gyümölcsét, erre nem kell folyamatosan figyelni.

Kép: alphacoders.com (Scorpio)

Kép: alphacoders.com (Scorpio)

Csillagképi értelemben a Szaturnusz lassan eléri a Skorpió ollóját. Ez annyit jelent, hogy a Kígyótartó-energetikához most kiegészítésül megjelenik a Skorpió-erő is. Természetesen általános értelemben jelent ez érzelmességet, spiritualitást, érzékenységet is, az ollócsillagoknak azonban elsődleges üzenete a levágás.

A levágás – mint tapasztalatból tudjuk – valaminek a hirtelen, gyors, azonnali megszüntetése. Jobban szeretem ezt a hagyományos elengedéses mizériáknál, mert amiben nincs radikalitás, abban eleve benne van a rétestészta-effektus lehetősége. Mindig a tenyerembe tapadt rágógumi jut eszembe, amit elengednék én szívesen, de csak levakarni-leáztatni lehet, azt is nehezen és hosszú idő alatt. Amikor viszont a Skorpió ollója érintett, akkor NYISSZ!, és volt-nincs probléma. (Ezzel persze nem akarom azt sugallni, hogy az említett példában a Skorpió ollója kézfej-amputációval oldaná meg a helyzetet.)

Már most érdemes eltöprengeni afelett, mik azok a gátló gondolataink, hátráltató tényezőink, melyektől szabadulni vágyunk. Mert az eljövendő napokban koncentrációs és meditációs technikák segítségével egyaránt alkalmunk lesz ezektől gyorsan és viszonylag fájdalommentesen megszabadulni.

Dobjátok oda a gyeplőt a fantáziátoknak, Kedvesek! Vegyetek sorra lustaságot, önkorlátozó hiedelmeket, blokkokat, gátakat, gyermekkori tévképzeteket – bármit és mindent. Aztán hadd menjen, amiből eltávozott a Fény…

Pálcák a kézben, áldás az úton.