Oldal kiválasztása

Az uralomban lévő Vénusztól teremtő energiakötés nyílik az Oroszlán jelében, csillagképi értelemben viszont a Rák csillagkép elengedést szimbolizáló csillagánál járó Jupiter felé.

Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Egyik olvasatban: ha kiállunk saját szívünk igazságáért, ez az attitűd termékeny erőket idéz meg életünkbe. A harmóniára úgy lelünk rá, ha magunk mögött hagyjuk mások miatt magunkra olvasztott álarcainkat. Ez a munka sokszor nehéznek is tűnhet, azonban eredményeit a fizikai síkon tapasztaljuk.

Másik lehetséges jelentés szerint olykor előfordul, hogy engednünk kell elveinkből a harmónia érdekében. A tűzpróba itt abban áll, hogy ami valóban fontos, azt sosem kéri tőlünk semmiért cserébe az élet. Választási helyzetben segíthet a tudat, hogy ha valamilyen berögzött szellemi/tudati meggyőződésünktől búcsúzni kényszerülünk, de mindezt úgy, hogy a másik parton valódi harmónia (esetleg szerelem, az egón túli összeolvadás lehetősége) vár bennünket, akkor azok az elvek csak azért vannak már velünk, mert megint mások által megrágott szellemi gyorskaját nyeltünk le kérdés nélkül.

Ragaszkodni az anyagi világ dolgaihoz sem üdvös, ám ennél sokkal nagyobb csapda, hogy elveinket tartjuk foggal-körömmel, és kevésszer sem vizsgáljuk, vajon amit egyszer igaznak ítéltünk, még most is érvényes lehet-e. Örök értékek persze vannak, ők azonban nem kapnak kiütést a kérdőjelektől.

Ebben az időszakban arról (is) tanulunk, hogy az elvek közül is az a jó, amit magunk csíráztatunk, magunk ültetünk, mi gondozunk szeretettel, az isteni Fény növeszti nagyra, és akkor esszük meg, amikor valóságosan is itt az ideje.

Ugye, nem voltam túl kacifántos?

Pálcák a kézben, áldás az úton.