Oldal kiválasztása

Az egyik szabadságos-tisztítós állásból még ki sem keveredünk, máris kapjuk a következőt. Úgy tűnik, el kell fogadjuk, hogy ez most egy ilyen időszak.

Hogy ne mindig kapcsolati értelmezéssel kezdjünk, most a művészetek szempontjából közelítünk. Ebben a pár napban a művészetekben is a szabadabb ágazatok érintik meg lelkünket. Ha magunk alkotunk, kreatív termékeinkben visszaköszön a szokatlanság, vagy a szabadság egyéb megnyilvánulásai. Akár a formavilágban, akár – nem tárgyiasult alkotások esetén – mondanivalóban, gondolatiságban.

Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

És a kapcsolatok: a szerelem tragédiája, hogy csak szabadságában képes önmagára ébredni. Amíg kötelékként gondolunk a kapcsolatokra, amíg kompromisszumokat keresünk konszenzus helyett, amíg mások szabadságát (vagy a sajátunkat) égetjük az oltáron, addig nem tud megmutatkozni a szerelem a maga teljes, gyönyörű valójában.

A jelenleg pergő ősz egyik legfontosabb lehetősége, hogy megértsük: a szeretet, a szerelem és a többi kedves érzelem nem tűri meg a birtokos esetet. Ezek a varázslatok vagy áradnak önként, és akkor semmi más dolgunk nincsen, mint meghódolni és engedni a csodákat, vagy lecövekelnek a látóhatár peremén – ekkor viszont ökrös szekérrel sem tudnánk őket életünkbe vontatni.

Most van itt az ideje a régi kapcsolati dogmák szétzúzásának, most van ideje, hogy mindenki értelmezze újra saját kapcsolatait, saját (és társai) szabadságát. Ehhez talán kis segítség, hogy minden rabság, minden börtön csupán illúzió.

Közelíthető a téma gondolati szinten is. Nem azt mondom, hogy agyaljuk túl. Azt mondom, hogy a megértés útján is közelebb juthatunk saját igazságaink tiszta forrásához. Cselekedeteink továbbra is erőt kapnak az Univerzumtól. Gondolati szinten az erő értelmezhető úgy is, hogy elegendő bátorságunk van végiggondolni egy eretnek eszmegombolyagot. Merészség, Kedvesek, soha nem az előemésztett falatok továbbcsócsálásához kell, hanem mindig ahhoz, hogy új, friss gyümölcsbe harapjunk.

Aggódni felesleges (aggódni mindig felesleges), mert gondolati szinten az isteni igazság és tiszta filozófia vezet bennünket. Igen, merészség kell ahhoz is, hogy ezt észrevegyük. De most megkapjuk a merészséget is, a sugallatokat is. Minden a rendelkezésünkre áll, ami kell a diadalhoz. Minden.

Pálcák a kézben, áldás az úton.