Oldal kiválasztása
Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

A Mars úgy ünnepli a következő csodás hétfőt, hogy tiszteletére zodiákusi értelemben jegyet vált: átficceg a Halak jelébe. Ezzel alkalmunk nyílik arra, hogy a külvilágban (sokszor feleslegesen) szétszóródó (vagy szétszóródni hagyott) erőinket összegyűjtsük, és elinduljunk általuk befelé, lelkünk mélységei felé.

A külvilágból történő erő-elvonás csak látszólagos: miután minden külső dolognak bennünk van az eredője, ezzel a manőverrel valójában azt segíthetjük elő, hogy belső világunk rendbetételét a külvilág rendeződése kövesse törvényszerűen.

Az ehhez hasonló időszakok jellemzője, hogy jelentős mértékben tudunk előrehaladni érzelmi-lelki téren, és akit a mágia világa érdekel, most sok energiát összpontosíthat erre a területre is. Megélhetjük ezt az állást lelki harcnak is, és a befejezésekkel szembeni küzdelemnek is persze, ha akarjuk – de mi nem akarjuk.

A Halak stációban az ember szükségszerűen elgondolkodik a véget érésen, a halál különféle variációin, az aktív befejezéseken és a passzív befejeződéseken. És ez jól van így. A Mars jelenléte biztosítja az erőt ahhoz, hogy megtegyük, ami Sorsunkban áll. Ha az éppen egy befejezés, akkor azt.

Pálcák a kézben, áldás az úton.