Oldal kiválasztása
Pierre et Gilles: Mercury

Pierre et Gilles: Mercury

Csütörtökön sem számíthatunk unalmas lábujjböngyörgetésre. Először is a kommunikáció: szabadszájúság, formabontó megnyilatkozások lephetik meg a fogékony közönséget. A szabadszájúságot most nem a káromkodási értelemben használtam, hanem „ami a szívemen, a számon” jelentésben.

Tisztán, egyenesen, szabadon, köntörfalazás nélkül ugranak ki a szánkon a gondolatok, ami a legtöbb esetben inkább előnyös, mint nem. És ezeket a tiszta gondolatokat most szabatosan, tömören képesek vagyunk meg is fogalmazni. Verbális vonalon nem leszünk terjengősek, ám amit mondunk, annak súlya lesz. Talán éppen azért, mert a mondanivaló nem vész el a pázmányi karikaszentenciák között, hanem velősen koncentrálódik.

Kommunikációs értelemben az összpontosult energia a lényegre törő adatközlésben nyilvánul meg. Szellemi szinten pedig abban, hogy a megszokottnál ügyesebben fókuszáljuk gondolati energiánkat, így nem apró energia-foszlányok repkednek a térben anélkül, hogy bármit meg tudnának változtatni, hanem indulhat a gondolati lézerezés, és biztosak lehetünk afelől, hogy ilyen módon természetföldrajzi és tektonikai képződményeket is helyváltoztatásra lehet bírni.

Van még ezen kívül a Nap-Jupiter együttállás az Oroszlánban, ami ellen kár küzdeni. Egyik rövid jelentése: „én vagyok az igazság”. Picike furfangja ennek a helyzetnek, hogy ez mindenkire ugyanígy érvényes, tehát ha egó-támogatásként fogjuk fel, bizony orra esünk, mint rozmárvadász az Antarktiszon.

Ha a mágia vonalán közelebb állnak hozzánk az erőgyakorlatok, mint a hagyományos praktikák, most kiélhetjük magunkat. Lehet próbálgatni a harcművészeteket, a tantrikus és taoista szexualitás vonulatait, a különféle erő-összpontosító és emberfeletti teljesítményt kívánó gyakorlatokat. A felsorolás még véletlenül sem kimerítő, használjátok a fantáziátokat, amely – minden ellenkező híresztelés ellenére – konkrétan határtalan.

Pálcák a kézben, áldás az úton.