Oldal kiválasztása

Karácsony hete erőteljes felütéssel kezdődik: a Mars napközben átlép a Halak jelébe, a Merkúr pedig nemsokára – szinte a Plútónál pattanva – hátráló mozgásba kezd.

Kép: pinterest.com

Kép: pinterest.com

A Halak Marsra jellemző, hogy az erők forrása és iránya egyaránt befelé fordul. A Halak erőteljes befejezés-üzenet, tehát számíthatunk arra, hogy ha és amikor valamit méltó módon sikerül lezárni, az akció nyomán erő ébred (amelyet tetszőleges célra használhatunk ezután).

A következő időszakra jellemző lesz, hogy fogékonyabbá válhatunk társaink gondjai (és/vagy érzékeny témái) iránt. Ez a cselekvő segítség ideje, hiszen a Mars lendületet hoz az együttérzés életterületére.

A Merkúr emellett azt üzeni, hogy ha nem akarunk elhamarkodottan borítani, most még visszafordulhatunk, hogy mindent aprólékosan átgondoljunk. Ami változatlan marad bárhányszor gondoljuk is át: az Igazság visz előre, és igen, hosszú távon mindig ez a könnyebb út. Igazság befelé, kifelé, lefelé és fölfelé(!).

Gondolataink, szavaink továbbra is gyógyíthatnak és gyökeres átalakulásokat hozhatnak, ha úgy döntünk. Észnél lenni persze mindig érdemes, hiszen mostankor intenzív energiák mozognak, a nagyságrendek megnőttek egy ideje. Gondolom, észrevettétek anélkül is, hogy külön szólnék.

Pálcák a kézben, áldás az úton.