Oldal kiválasztása

A legfontosabb leckéinket az élmények, tapasztalatok iskolájában tanuljuk. Itt nem azt vizsgálja a Sors, hogy milyen gyorsan tudjuk visszaböffenteni az előrágott gondolatiságot, hanem azt: adott helyzetben miként reagálunk, milyen gondolati, érzelmi és fizikai működések kapcsolódnak be bennünk.

Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

A mostani időszak is kiemelten hozza a tanulást segítő helyzeteket. Közös jellemzőként felfedezhetjük a tüzet, a szenvedélyt, esetleg az indulatosságot. Az már haladás, ha felismerjük, hogy bizonyos ingerekre indokolatlanul hevesen reagálunk (akármely irányban). Ilyenkor érdemes nem a helyzetet vizsgálni (ami pusztán a díszlet), hanem benézni a színfalak mögé, és azt keresni, vajh’ mely nyomógombunkra tenyerelt rá az Élet. Ezek a vizsgálódások nem mindig fájdalommentesek, azonban kivétel nélkül mindig nagyon tanulságosak.

Aztán itt van még a mostani vibráló, feszültséggel teli időszak.

Sokan tiszteltek meg azzal, hogy megosztjátok velem életetek egyik-másik történetét. Mostanában majdnem kivétel nélkül a hirtelen, radikális változásokról szólnak a mesék. Arról, hogy felismertetek valamit, kiderült valami, és/vagy összeomlott az eddig ismert világotok, és most valami teljesen új van születőben.

Azért írok erről, hogy tudjátok: nem vagytok egyedül ezekben az élethelyzetekben. Sokan tanulunk most a gyökeres változásoktól, sokunk életét gyógyítja a mély átalakulás. Felfedezhetjük ezeket az energiákat anyagi téren, (pár)kapcsolati vonatkozásban, családi kapcsolatainkban, vagy bárhol máshol. Mindenkinek ott üzen a Sors, ahol a legérzékenyebb. Ezért van, hogy egy anyagi természetű nehézségnek nem (feltétlenül) pénzügyi tanulsága van. És így tovább.

A lényeg mindig az, hogy megértsük a helyzetet, ami azért érkezett a valóságunkba, hogy tanítson minket. Emlékezzetek: nem jó, nem rossz. Egy esemény, amiből tanulnivalónk van, és amit (a lecke megtanulása után) szabadságunkban áll szeretettel elengedni. Mert itt, az életnagyságú, 4(+) dimenziós játéktéren MINDEN értünk van. Értünk, ha értünk.
Hm.

Pálcák a kézben, áldás az úton.