Oldal kiválasztása
Kép: infed.org (Conversation)

Kép: infed.org (Conversation)

A Merkúr és a Nap együttállása nem kifejezetten ritka asztrológiai esemény. Ha végiggondoljuk az alkalmazandó analógiákat, ez nem is csoda, hiszen a kommunikáció és a gondolkodás (hogy csak a primer jelentésekkel dolgozzunk) szervesen összekapcsolódnak mindennapi cselekedeteinkkel. Mostanában a két bolygó a Kos jelében vándorol együtt. Ezért van, hogy most gyorsabban kapcsolunk, mint általában. Könnyebben hoz lázba egy-egy gondolat, és nagyon jó beszélgetések is kialakulhatnak, ha az elsődleges szempont a másik ember tisztelete.

Ilyen bolygóállásoknál rengeteget lehet tanulni a beszélgetésekből, és szabad a pálya a szellemi pengeváltások előtt, lehet csillogtatni az intelligenciát, a retorikai készségeket és a villámgyors felfogást. Ugyanakkor – a csillagképi háttér miatt – ezek a beszélgetések könnyen eltolódhatnak a tengermély témák felé, ahol viszont már az érzelmek (olykor a heves indulatok) is előfordulhatnak.

Titok haladóknak: egy beszélgetésben a kimondott szavaknál és csillogó gondolatoknál sokkal informatívabb, amit a beszélgetőtárs nem mond ki. Amit érzékelni lehet szavakon túl, ami lényegében az igazán fontos tartomány. Nem az a lényeg, hogy egy vitát megnyerjünk, vagy mindenképpen nekünk legyen igazunk. Hanem hogy megtörténjen az energiacsere, hogy odafigyeljünk társunkra és gondolati szinten pezsdüljön az élet, gazdagodjon a kincstár.

És nem, egyáltalán nem kell legyőzni senkit.

Pálcák a kézben, áldás az úton.