Oldal kiválasztása
Kép: The Emperor (Crowley Tarot)

Kép: The Emperor (Crowley-Tarot)

Oroszlán idejében gyakorta előkerülnek a hatalmi konfliktusok, játszmák, és egyáltalán: a hatalom fogalma. Egy bizonyos szinten ez úgy jelenik meg, hogy ha nem tudom a saját életem (érzelmeim, gondolataim) uralni, akkor másokét akarom majd irányítani.

Magas szinten arról szól a mese, hogy visszaveszem saját életemben az irányítást. Az Oroszlán-Vízöntő tengelyen a szabadság is mindig megjelenik, kár is lenne elfelejteni. A szabadság és a valódi hatalom pedig azzal kezdődik, hogy saját életünk minden mozzanatáért vállaljuk a felelősséget.

Amikor a kormányt, a sanyarú gyermekkort, az áradást és az aszályt hibáztatjuk valamilyen „rossz” dologért, ami velünk történik, akkor stabilan benne tötymörgünk az áldozat szerepében. Onnan kezdve, hogy ki tudjuk mondani: „enyém a felelősség MINDENÉRT”, visszavesszük sorsunk irányítását a saját kezünkbe (ahova egyébként való lenne).

Lehet a dolgot apróságokon kezdeni. Például bevallani, hogy nem azért nem telefonáltam, mert a főnök élni sem hagyott egész nap, hanem mert nem volt kedvem. Mert én döntöttem úgy, hogy nem teszem. Aztán így tovább.

A tetteinkért, szavainkért vállalt teljes felelősség (gondoljon bármilyennek ezért a külvilág) az előszoba, ahonnan sorsunk uralása nyílik. Ezért pedig már megéri, igaz?

Pálcák a kézben, áldás az úton.