Oldal kiválasztása
Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Szerdán, a kora hajnali órákban a Merkúr átlép a Bak jelébe. Bár asztrozófiai értelemben továbbra is a Tejúton jár, a Kígyótartó csillagai alatt, asztrológiai szempontból jelet vált, ami annyit jelent, hogy új árnyalatok szűrődnek az értelmezésbe.

Például a nagy ívű, terjengős beszélgetések helyét átveszi a szabatos fogalmazás. Szóban is, nem csak írásban. Gondolati értelemben a szokásosnál is fontosabbá válik a fejlődés, és igényünk lehet elmélyedni, szöszölősen megvizsgálni egy-egy aspektust. Le, egészen az apró részletekig.

A most következő időszakban a koncentráció komoly fejlődést hozhat életünkbe. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy a gondolatok erejével teremtünk. Minél jobban tudjuk összpontosítani ezt az energiát, annál jobban sikerül a teremtés. Profán hasonlat, de emlékezzetek a tűsarkú cipő és az olvadt aszfalt relációjára. Amikor a súly kicsi pontban koncentrálódik, sokkal mélyebb nyomot hagy, mint a nagy felületen eloszló. A teremtő gondolati energiával ugyanez a helyzet. A munkahét közepén egyébként is a gondolatok erejéről tanulunk, intenzív tapasztalatok által. Érdemes odafigyelni.

Pálcák a kézben, áldás az úton.