Oldal kiválasztása
Kép: zoomoods.wordpress.com

Kép: zoomoods.wordpress.com

A reggeli órákban a Rák jelébe lép a Hold. Érzelmi értelemben megint előkerülnek a családdal és anyasággal (esetleg édesanyával) kapcsolatos dolgaink. Az anyaságos olvasat vonatkozik arra is, akinek nincs biológiai értelemben vett gyermeke (vagy ezúttal nem a vele való kapcsolat a lényeges). Számol itt minden olyan teremtményünk, amely érzelmi szálon kapcsolódik hozzánk. Főleg oly módon, hogy mennyire szorul a gondoskodásunkra, mennyire szorul valójában a gondoskodásunkra, és mennyire véljük, hogy rászorul. Sokszor a különbségek ordítanak.

Ha úgy érezzük, hogy jól esne gondoskodón, ölelő-dédelgető szeretettel megnyilvánulni valaki felé, akkor nosza! Azért persze érdemes meggyőződni arról, vajon a célszemély örül-e ennek, és itt is szem előtt tartani a „mindenki alanyi jogon szabad létező” elvét.

A Neptunusz és a Merkúr kapcsolata okozza, hogy milliószor könnyebben beszélünk most mély érzelmekről, lelki dolgokról, mint általában. Ezért teljesen érthető, ha csapot-papot otthagyva rohanunk és eleget teszünk ilyesforma késztetéseinknek. Ha a lélek dolgai az elsők, minden más megvár. Továbbá: ha a lélek rendben, minden rendben.

Pálcák a kézben, áldás az úton.