Oldal kiválasztása
Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Sanszos, hogy a szombati Telihold sok tekintetben gyógyulást hoz. Jelentős lesz a teljesség üzenete is. Szellemi tekintetben könnyebben látjuk a dolgokat a maguk teljességében. Képessé válunk távolabbról szemügyre venni életünk eseményeit, és ebből a megváltozott szemszögből észrevenni bennük a tanítást.

Ha késztetést érzünk, hogy beszéljünk lelkünkről és érzelmeinkről, semmiképpen ne tagadjuk meg ezt a vágyat. Az igazság helyreállításához sok értelmes eszmecserére, tapintatos beszélgetésre van szükség. Ebben az időszakban (is) gyógyítani lehet a szavakkal.

Mindig tartsuk szem előtt, hogy a másik emberben ugyanaz az Isten-szikra ragyog, mint saját lelkünk mélyén. Ahelyett, hogy földbe akarnánk döngölni, legyőzni és eltiporni, törekedjünk arra, hogy felemeljük őt is. Akkor is, ha időlegesen megfeledkezett arról, hogy nem a majomtól származik. Ha elég kitartóak vagyunk, előbb-utóbb mindenki érteni fogja a Szer-etet nyelvét.

Sokszor nem vesszük észre, hogy a másik azért csapkod, azért oszt sebeket, azért vagdalkozik maga körül eszeveszetten, mert fél, és borzasztóan magányos. Ezeken az állapotokon nem a visszavágás és az atombomba fog segíteni, hanem a kedvesség, a simogatás, a ringatás.

Pálcák a kézben, áldás az úton.