Oldal kiválasztása

Péntekre a kulcsszavak: igazság, szeretet, Isten felé vezető út, távlatok.

Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Ezen a napon áll pontosan szemben a Nap a Jupiterrel. Olyanokat jelent ez, hogy képesek vagyunk nagyban gondolkodni, hosszútávra tervezni. Látjuk a távlatokat. Tekintetünk fókuszát felemeljük a radírpor-szobrászatból, és meglátjuk, hogy hív-vár a Végtelen. Hirtelen szemünk keletkezik a nagyobb összefüggések meglátására és értelmezésére, gondolatainkat tűz hatja át.

Rájövünk: saját életünk uralásának (irányítás-képességének) előfeltétele, hogy vállaljuk a felelősséget. Becsületesen kiálljunk azért, amit igaznak vélünk. Szeretettel és tűzzel kutassuk a tiszta igazságot. Ami saját szívünk mélyén lakik. Keressük önmagunkban a szabadságot, és tiszteljük meg társainkat is azzal, hogy egyáltalán semmilyen relációban nem várjuk el, hogy szabadságuk valutájával fizessenek ki minket.

Tekintve, hogy a Jupiter – hátráló mozgása miatt – lassan ismét betáncol az Oroszlán feje alá, mindehhez kapjuk árnyaló satírozásként a múlt tanulságait. Akkor lehetünk ugyanis királyok saját életünkben, ha megtanultuk a múlt leckéit. Ha például nem félünk találkozni és szembenézni múltbéli alakokkal, érkezzenek bár mostani, vagy valamely előző életünkből.

A teljességet mostanság az jelenti, ha tevékenyen megdolgozunk saját igazságunkért. Nem feltétlenül harcokra gondolok, mert az is derekas munka a javából, ha kicsákányozzuk a kőrétegből saját, személyes igazságunk, Istenről alkotott ideáink aranytelérjét.

Sokszor fáradságos ez, de szerintem megéri. És aki ilyesmivel foglalatoskodik, olyan, de olyan büszke lehet magára!

Pálcák a kézben, áldás az úton.