Oldal kiválasztása
Kép: edgarcayce.org (Caduceus)

Kép: edgarcayce.org (Caduceus)

Vasárnap áll pontosan szemben a Nap a Skorpió csillagkép ollójánál (hátrafelé) haladó Marssal. Nem mellesleg azért a Kígyótartó csillagkép is játékban van. Szóval érdemes most szót ejtenünk az erőről, cselekvésről, lelkesedésről.

A Nap jelképezi a cselekvő ént, a Mars pedig – leegyszerűsítve – az egyik erőbolygó. Az oppozíciós elhelyezkedés okán legalább kétféle gombolyítási lehetőség van (és mindkettő helyes). Az egyik szerint az eszmecserékből szerzett rálátásunkból meríthetünk erőt ahhoz, hogy elhagyjuk életünkből a méltatlan, odavalótlan minőségeket. A másik hatás logikailag épp fordított: amint sikerül megszabadulnunk a méltatlan, lehúzó (legtöbbször belső) hatásoktól és késztetésektől, jutalmul magasabb szintű megismerést, rálátást kapunk. A nehezékek elengedése sokszor önmagában elég ahhoz, hogy életünk magasabb szinten folytatódjon, hogy nyitottá válhassunk új ismeretek, nézetek, akár filozófiai struktúrák befogadására.

Tekintve, hogy gondolkodós jelek érintettek, érdemes észben tartani (mostanában különösen), hogy rengetegszer sétálunk a sajátnak hitt eszmék csapdájába. Tudjátok, amikor azt véljük, hogy valami a saját gondolatunk, közben csak annyira jól megtanultuk és/vagy elhittük valamikor régen, hogy eszünkbe sem jut megkérdőjelezni. Így dogmatizálódnak egyébként olajozottan a nagyobbnál nagyobb marhaságok és hazugságok.

És hogy mi minősül marhaságnak és hazugságnak? – Nos, Feleim, azt mindenki saját jogon kell(ene) eldöntse. Többek között erre is nagyon jók a mostani napok.

Pálcák a kézben, áldás az úton.