Oldal kiválasztása

Érdemes elgondolkodni azon, hogy (családi) viszonyaink, embertársainkkal összefűző kapcsolataink mire világítanak rá életünkben. Ha meg tudjuk állni, maradjunk egyelőre a felismeréseknél és a gondolatiságnál, mert még mindig erőteljesen érezhetjük saját igazunk bizonygatásának szükségességét, és adott esetben ha kapcsolatunkról próbálunk beszélgetést kezdeményezni, könnyen eszmélhetünk arra, hogy heves szóváltás parazsán kapkodjuk lángoló talpunkat.

Ugyanakkor az ellentétek tanításáról elmélkedni nagyon hasznos lehet: felsőbb énünktől konkrét iránymutatást kaphatunk esetleges új kezdeteket illetően (pl. szívünk megsúghatja a választ – akár eszünk ellenében is – arra a kérdésre: belekezdjünk-e egy új kapcsolatba vagy sem). A hét elején nagyobb eséllyel jutnak eszünkbe zseniális, újító gondolatok. Ugyanez igaz a családi szövevényekre és bonyolult emberközi kapcsolatrendszereinkre is: lehet, hogy mi leszünk azok, akik a kereteket áttörve forradalmian új megoldásokkal állunk elő. És hogy ennek örül-e a környezetünk… az a környezetünk dolga.

Hétfő este telihold. Ez az égi helyzet a kiteljesedést, a teljességet, az ellentéteket magába foglaló, EGÉSZséget szimbolizálja. A Hold arca a Nap fényében fürdik, az ellentétek egymásban gyönyörködnek. A teljesség harmóniát is jelent, férfi és női, aktív és passzív erők egyensúlyát. Telihold idején intenzívebb az álom-életünk, több üzenetet tudunk áthozni a túloldalról és megérzéseink is élesednek, belső hangunk hangosabb. Ilyenkor gyakoribb a hangulat-ingadozás, jellemzőek a szélsőséges érzelmek. Kicsike türelmet kérek az Uraktól, a „holdrabszolga” női energiák ilyenkor Hold Anyát tükrözik, az ő hívására felelnek. Többnyire mi sem tudjuk, miért reagálunk élesen, miért vagyunk szeszélyesek, miért hajszoljuk kétségbeesésbe környezetünket hangulataink ingadozásával.

Azok a párok, akiknek fokozott igényük van valamiféle kiegyensúlyozottságra vagy tervezhetőségre, ilyenkor beoszthatják: hét eleje hiszti, szombat-vasárnap Magyar Nagydíj.

Pálcák a kézben, áldás az úton.