Oldal kiválasztása
Kép: zischke.deviantart.com (Archangel Michael)

Kép: zischke.deviantart.com (Archangel Michael)

A Rák jelében (saját felségterületén) vándorló Hold ismét előhozza gondoskodós énünket. Fogékonyabbak is vagyunk a gyengédségre, és szívesebben is figyelünk oda egymásra. Ideje van az érzelmek kinyilvánításának, és nem csak harcolni szabad ám elegánsan, hanem szeretni is.
Ez utóbbihoz olykor több bátorság kell.

A Jupiter és a Merkúr helyzetéből adódóan ismét figyelmünk homlokterébe kerül az igazság kimondásának, a tiszta kommunikációnak az inspirációja. Fűszerezi ezt az önmagunkért való kiállás is. Jó időszak ez arra, hogy az igazság természetéről gondolkodjunk, és megrágjuk magunkban: vajon a megalkuvás is hazugság-e, és a hallgatás is minősülhet-e árulásnak. És ilyenek.

Egy bizonyos ponton túl az ember arra eszmél, hogy a hazugság (akárcsak a félelem) önmagában hordozott lényege folytán kizárja a spirituális úton való haladást.

Kemény mondat? Annyi baj legyen! Tetézzük még ezzel: a hazugság akkor is hazugság, ha befelé irányul. Magyarul: mindegy, hogy másoknak hazudunk, vagy magunknak. És igen: a kegyes hazugság is csak hazugság.

Pálcák a kézben, áldás az úton.